La Seu d'Ègara, un tresor per descobrir

L'Ajuntament de Terrassa obre les portes del conjunt monumental amb una visita guiada cada tercer dissabte de mes

L'Església de Santa Maria, a la Seu d'Ègara de Terrassa
L'Església de Santa Maria, a la Seu d'Ègara de Terrassa | Enric Fontvila/Wikimedia Commons
Redacció
14 d'agost del 2017
Actualitzat a les 8:47h
El Servei de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa obre les portes del patrimoni arquitectònic de la ciutat a totes aquelles persones interessades a saber més sobre la història de la cocapital del Vallès Occidental. Aquest dissabte, 19 d'agost, el consistori ofereix una visita guiada a l'emblemàtica Seu d'Ègara. Cal fer reservar prèviament.

A través de la iniciativa "Visita Terrassa", sota el títol "La Seu d'Ègara, un tresor amagat", petits i grans podran descobrir de primera mà les interioritats que amaga un conjunt monumental únic a Europa. El preu oscil·la entre els 6 i els 3 euros, depenent de l'edat. Els menors de 6 anys tenen entrada gratuïta. Els nens entre 6 i 16 anys, persones a l'atur i persones amb discapacitat (degudament acreditades) pagaran una entrada de 3 euros. Els majors de 65 anys, famílies nombroses i Carnet Jove, 4 euros i mig. Els adults són els que paguen més; 6 euros. Segons informa l'Ajuntament a través del seu portal web turístic, la durada prevista de la visita és d'una hora i mitja.

"Proposem descobrir què s'amaga darrere un tresor de valor incalculable que abasta un període ininterromput des de l'època ibèrica fins a l'actualitat: nombrosos vestigis ibers i romans, un gran complex episcopal dels segles V a VIII format per la basílica i després catedral d'Ègara, amb tres naus (Santa Maria) i el seu baptisteri, el temple funerari de Sant Miquel, l'església parroquial de Sant Pere, la zona residencial del palau episcopal i els espais funeraris i, per descomptat, uns elements artístics singulars (pintures murals de l'alta edat mitjana, pintures romàniques i retaules gòtics", apunta el consistori.