Vacarisses ja s'adapta a la reforma horària per conciliar la vida familiar

Els canvis que aplicarà l'Ajuntament entraran en vigor l’1 de setembre, a la Biblioteca El Castell i el Poliesportiu

Racionalitzar la jornada laboral és un dels objectius que persegueix la reforma horària
Racionalitzar la jornada laboral és un dels objectius que persegueix la reforma horària | Adrià Costa
Redacció
14 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:02h
Primers passos des de l'Ajuntament de Vacarisses per adaptar-se a la futura reforma horària, que té l'objectiu de fomentar i facilitar la conciliació familiar. El consistori pretén, així, continuar incrementant l'estalvi energètic dels equipaments municipals i optimitzar-ne el servei. A partir de l'1 de setembre, la Biblioteca El Castell obrirà més hores i el Poliesportiu obrirà als matins.

Més hores de Biblioteca

Entre 2013 i 2016, la Biblioteca El Castell va aconseguir un estalvi energètic del 45%. D'una banda, la biblioteca tornarà a obrir els dimecres al matí, de les 9.30 a les 13.30. A la tarda, es tancarà mitja hora abans, a les 20 h. Tot plegat suposa una ampliació de les hores d'obertura de l'equipament.

Matins al Poliesportiu

Fa un any i mig, el consistori va decidir tancar el poliesportiu municipal als matins per les "elevades despeses econòmiques que comportava". Amb aquesta mesura, entre 2015 i 2016, s'ha registrat un estalvi del 38% del consum d'energia de l'equipament i un 66% en el període 2013-2016. Davant això, el govern municipal ha optat per reobrir als matins, en dies i franges concretes: de dimarts a dijous, de les 9.30 a les 12.30 h.

A través d'un comunicat l'Ajuntament informa que les activitats dirigides que s'havien traslladat a La Fàbrica tornaran al Poliesportiu, que continuarà obrint a la tarda, de les 17 a les 22h.