L'Agrupació Astronòmica de Terrassa convida a seguir la pluja d'estels dels Perseids

Organitza una activitat gratuïta la nit de dissabte

Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:00h
L'Agrupació Astronòmica de Terrassa ha organitzat una sortida pel proper dissabte, 12 d'agost, amb motiu de la popular pluja d'estels dels Perseids. Es tracta d'una activitat gratuïta, oberta a tots els públics, a la Muntada, una masia situada a la vall d'Horta, als peus del Montcau. L'activitat inclou observació a la fresca, visita nocturna a una vinya ecològica i tast de vi a la llum de la Lluna, i és necessària la inscripció prèvia a lamuntada@lamuntada.cat.

Un sopar popular obrirà la jornada, a partir de dos quarts de nou. L'organització facilitarà les taules i el sopar cal que el porti cada participant, tot i que hi haurà un servei de bar per qui vulgui, on es podrà degustar els vins d'elaboració pròpia.

A l'observació, que començarà a dos quarts de deu, es farà una introducció de com veure la pluja d'estels i una descripció del fenomen. Després, es passarà a observar amb els telescopis de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa els planetes Júpiter i Saturn. Al voltant de les onze cadascú trobarà el seu lloc per veure plegats la pluja d'estels.

Finalment, cap a dos quarts d'una i aprofitant que la Lluna estarà prou alta, es durà a terme una visita guiada a les vinyes de la masia amb degustació dels vins que allà s'hi conreen. Més tard qui vulgui podrà continuar l'observació d'estels filants o cadascú al seu ritme, retornar a casa amb un gran record dels Perseids de 2017.