Països Baixos es corona per partida doble al Quatre Nacions de Terrassa

El torneig commemoratiu dels Jocs Olímpics de 1992 ha estat un èxit

Selecció masculina dels Països Baixos, campiona del torneig.
Selecció masculina dels Països Baixos, campiona del torneig. | HxT
Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 7:43h
El torneig Quatre Nacions de hoquei disputat a Terrassa entre el 6 i el 9 d’agost ha tingut com a guanyador els Països Baixos, per partida doble. Tant a la competició masculina com a la femenina, les seleccions neerlandeses han estat les dominadores i s’han endut el trofeu de campions. La competició ha dut el millor hoquei europeu del moment a la ciutat egarenca per commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92, que van tenir Terrassa com a subseu d'hoquei.

En la tercera i última jornada del Quatre Nacions, disputada aquest dimecres a l’Estadi Olímpic Municipal de Hockey Martí Colomer, els quatre partits internacionals han estat seguits amb interès pels espectadors que, un dia més, han acabant omplint la graderia de l’estadi. L’emocionant cerimònia de clausura, durant la qual s’ha fet el lliurament de premis i s’ha agraït l’encomiable col·laboració dels voluntaris, ha tancat amb la cançó “Amics per sempre” el torneig, tot recordant l’esperit del 1992.

El primer partit de la jornada ha enfrontat les seleccions femenines d’Alemanya i Països Baixos. Les neerlandeses han confirmat la seva victòria en el Quatre Nacions en imposar-se per 0 a 2. Tot seguit, la selecció de Bèlgica ha derrotat per 1 a 3 la selecció espanyola, i s’ha fet amb la segona posició. Espanya, doncs, ha finalitzat tercera, per sobre d’Alemanya, quarta classificada.

En la competició masculina, Espanya ha dominat el partit contra Anglaterra però ha acabat empatant (2-2) per un gol de stroke dels anglesos en els instants finals. El punt sumat pel combinat de Fred Soyez ha deixat la selecció espanyola en segona posició del Quatre Nacions, ja que en el darrer partit l’equip dels Països Baixos s’ha imposat per un contuntent 1-7 a Alemanya i s’ha proclamat campió.

Pel que fa als premis individuals, la portera belga Elena Sotgiu ha estat designada millor jugadora, un guardó patrocinat per Iberdrola. Pel que fa a l’apartat masculí, l’espanyol Enrique González de Castejón s’ha endut el premi a millor jugador, patrocinat per On Sports.

Tots els equips participants han estat obsequiats amb una rèplica de la Torre del Palau de Terrassa. El premi de campions lliurat a les seleccions neerlandeses ha estat una rèplica de la Masia Freixa, popular edifici modernista de la ciutat egarenca. A més, l’organització ha lliurat un ram de flors en reconeixement a la seva tasca i brillant trajectòria a la delegada tècnica Sheila Morrow.