Victor Galve, de Terrassa, primer català a completar nedant la travessia del llac de Zuric

La Sri Chinnoy Marathon Swim Zurich Lake, 26 quilòmetres, és una de les proves de marató d'aigües obertes més prestigioses del món | El nedador del Club Natació Terrassa va completar el recorregut com el cinquè home més ràpid

Victor Galve creuant el llac de Zuric, a Suïssa
Victor Galve creuant el llac de Zuric, a Suïssa | V.G.
Redacció
09 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:59h
El nedador d'aigües obertes del Club Natació Terrassa, Victor Galve, ha aconseguit una fita històrica. És el primer català, sense vestit de neoprè, que completa la Sri Chinnoy Marathon Swim Zurich Lake, de 26 quilòmetres a través del llac de la segona ciutat més important de Suïssa. És una de les proves de marató més prestigioses del món. Galve va quedar cinquè i amb un temps de 8 hores i 37 minuts.

L'edició 2017 era el trentè aniversari de la famosa travessia. Només hi participen aquells que convida l'organització, segons el seu currículum. Enguany van formar-ne part nedadors de quinze nacionalitats diferents, procedents de tres continents.

Galve va haver de combatre amb unes condicions meteorològiques gens favorables. Va ploure, fet que dificulta la tasca de les embarcacions de suport que acompanyen els nedadors. La pluja va fer acte de presència durant la primera part de la prova, fins a la població de Mellen. A partir de llavors, va ser la fatiga el principal entrebanc. La densitat més gran d'aigua dolça respecte a l'aigua salada fa que l'esforç sigui major en aquest tipus de travessies. A la part final, la meteorologia –sempre capritxosa- va tornar a fer-se notar. En aquesta ocasió, amb una brisa que dificultava l'avanç.