La Unió Atlètica Terrassa brilla en els Campionats d'Europa Màster a Aarhus

Xavi Bosch es penja tres medalles de plata

Xavi Bosch, de la UA Terrassa, amb les tres medalles.
Xavi Bosch, de la UA Terrassa, amb les tres medalles. | UA Terrassa
08 d'agost del 2017
Cinc atletes de la Unió Atlètica Terrassa han participat del 27 de juliol al 6 d'agost als Campionats d'Europa d'Atletisme Màster, celebrats a la ciutat danesa d'Aarhus. Van deixar el pavelló molt alt i van aconseguir penjar-se cinc medalles: tres de plata i dues de bronze. A més, tots els participants egarencs van arribar a les finals de les seves proves.

Xavi Bosch, a la categoria M45 que acaba d'estrenar, va aconseguir la medalla de plata en els 100 metres llisos. Va fer una marca d'11:53 en les sèries, 11:65 en semifinals, i 11:85 en la final. Una pujada dels bessons en la sortida li va privar de ser campió d'Europa.

El mateix Bosch, en els 200 metres llisos, va assolir l'altra plata, amb un temps de 23:44 en las sèries, 23:21 en semifinals, i 23:25 en una final molt emocionant que es va decidir per photo finish. A més, va conquerir una tercera medalla de plata com a integrant del relleu 4x100, amb un crono de 45:07. El registre al 200 m lliures és rècord de Catalunya i el relleu, rècord d'Espanya.

Les altres medalles van arribar mitjançant Santi Ferrer i Josep Boada. Santi Ferrer, en la categoria M40, va aconseguir el bronze en la prova de 110 metres tanques, amb un temps de 16:40. El fondista Josep Boada va ser cinquè a la mitja marató M55 (1h20:11), registre que el va convertir en el millor espanyol de la prova i va capitanejar l'equip al bronze.

Pel que fa a la resta de representants egarencs, Jordi Salvador va ser setè i Diploma de Finalista en els 800 metres lliures (2:07:46 en semifinals i 2:08:92 en la final). Juan Karlos Saco va disputar la final dels 1500, categoria M50, i va ser 13è (4:31:97 en la semifinal i 4:34:30 en la final).