racisme

El judici per l'agressió de Torre-sana, ajornat «sine die»

La víctima de l'agressió i el seu advocat havien demanat la suspensió de la vista d'aquest dijous i una rectificació de la jutgessa

per Albert Prieto , 8 d'agost de 2017 a les 12:15 |
Concentració de rebuig a l'agressió, el mes passat. | @TRSensemurs
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El judici per l'agressió que el 10 juliol va tenir lloc als horts de Torre-sana ha estat ajornat, sense que s'hagi fixat de moment una data alternativa. L'agredida, María Gervacio, i el seu advocat, Joan Tamayo, van demanar públicament divendres la suspensió de la vista prevista per a aquest dimecres, 9 d'agost, per la precipitació de la convocatòria i pel fet que no es consideressin els fets com un delicte d'odi i racisme.

Amb la suspensió de la vista, també s'ha cancel·lat la concentració de suport que s'havia convocat a les portes dels jutjats.


Els afectats demanen que la jutgessa rectifiqui i consideri els fets com un delicte greu d'odi i racisme i no com una baralla entre veïns. També s'ha demanat per escrit al fiscal general de delictes d'odi i racisme de Catalunya que engegui, d'ofici, una investigació dels fets.

Des de l'entorn de la María demanen més implicació de l'Ajuntament i critiquen que es dubti de les motivacions de l'agressió i que es pensi que pugui ser "només una baralla de barri". Gervacio defensa que "dos homes a sobre meu al crit de negra de merda" són la mostra més clara del racisme. La víctima també ha recordat que els insults i amenaces es produïen de manera reiterada i que no ho havia denunciat abans per por a més represàlies.

 

Participació