Sergi Cebrián s’imposa en l’Europeu de la modalitat més complexa i tècnica de tir amb arc

El terrassenc va ser el millor arquer en quatre de les cinc jornades de competició i va superar diverses plusmarques

Sergi Cabrián, amb la senyera, rebent el títol de campió.
Sergi Cabrián, amb la senyera, rebent el títol de campió. | S.C
08 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:46h
Alemanya ha acollit el Campionat d'Europa Field IFAA (EFAC 2017) les últimes setmanes. És considerada la modalitat més complexa i tècnica de tir amb arc. Al llarg de cinc jornades de competició, 700 arquers, provinents d'arreu del món, han lluitat per endur-se la medalla d'or en el cinquantè aniversari del campionat de la federació degana amb més afiliats del món. Qui va pujar al calaix més alt del podi, però, va ser un egarenc: en Sergi Cebrián, del club Arquers Terrassa.

Cebrián, especialitzat en aquesta modalitat, afrontava la competició amb tota l'ambició i amb la victòria com a objectiu. En la primera jornada de competició, però, una sèrie de problemes amb la corda de l'arc, van propiciar que perdés totes les referències de les distàncies. Tot i això, va poder acabar el circuit amb 424 punts, 24 per sota del líder Carlo Cogo (italià de 25 anys bronze en el mundial de camp WA del 2012) en segona posició de la general 9 punts per sobre de l'holandés Bert Jager, defensor del títol i campió de l'edició del 2011.

Sergi Cebrián (esquerra) en plena jornada de competició. Foto: S.C

Des del principi del recorregut dea la segona jornada, Cebrián va deixar clar, ja sense problemes de material, que era un ferm candidat a la victòria retallant la distancia amb Cogo i col·locant-se a només 2 punts del lideratge, situant al tercer classificat a prop dels 50 punts de diferència. Començava una bonica batalla entre els dos aspirants.

En la tercera jornada, durant les primeres 26 dianes de les 28 existents van anar empatats, fins a la 27 en la qual Cebrián va poder obtenir 2 punts d'avantatge que els posaven amb la mateixa puntuació en la general a falta de dues jornades. La puntuació final de Cebrián va ser de 526 punts, plusmarca personal i nou record d'Espanya.

La quarta jornada, la 2a de Field, més favorable a Cebrián, ja que es dispara a grans distàncies, va ser la primera en què el de l'antic poble de Sant Pere va començar a prémer l'accelerador, realitzant un recorregut extraordinari amb 443 punts (nou record d'Espanya) i aconseguint distanciar-se de Cogo amb 27 punts, marge relativament còmode per afrontar una última jornada amb tranquil·litat.

Durant el darrer dia de competició, l'arquer terrassenc no va deixar opció a sorpreses. Lluny de relaxar-se, va aconseguir tirar les 28 dianes del recorregut Hunter (112 fletxes) sense cap error, demostrant molta sang freda i aconseguint un marge superior als 50 punts al segon classificat de la jornada. La puntuació global de Cebrián va ser de 2300 punts, a més d'aconseguir la victòria en 4 de les 5 jornades, fet que li atorga l'or del campionat, i el col·loca amb clares opcions a podi en el mundial de Sud Àfrica de l'octubre del 2018.