«Déjà vu»: Terrassa contempla (de nou) com Espanya venç Alemanya 25 anys després

Totes dues seleccions femenines reediten aquella històrica final dels Jocs Olímpics de Barcelona i repeteixen resultat en la primera jornada del 4 Nacions

La selecció espanyola celebra una de les dues dianes de la victòria a Alemanya
La selecció espanyola celebra una de les dues dianes de la victòria a Alemanya | RFEH
Redacció
07 d'agost del 2017
Actualitzat el 08 d'agost a les 7:50h

El torneig Quatre Nacions ja està en marxa. La bola va començar a rodar ahir a l'Estadi Olímpic Municipal Martí Colomer amb una intensa jornada del millor hoquei herba del món. Graderia plena, màxim nivell esportiu i una nova cita amb la història. Països Baixos i Espanya, els primers protagonistes de la competició: ple de victòries per ambdós combinats en els seus corresponents partits, tant en categoria masculina com en femenina.

L'esport, de vegades, es capritxós. I, en aquesta ocasió, l'atzar, la providència o, simplement, la casualitat, ha volgut que les Noies d'OR del 1992 rebessin el millor homenatge possible. En una reedició d'aquella històrica final olímpica dels Jocs Olímpics de Terrassa, la selecció espanyola femenina va vèncer les alemanyes per 2 gols a 1 (exactament el mateix resultat que fa 25 anys). Tot just avui es compleix un quart de segle d'aquella efemèride. En el partit d'aquest diumenge, Espanya es va imposar a Alemanya amb gols de Begoña García i de Maialen García, tots dos en el tram final del primer quart; el gol de les alemanyes ha estat obra d'Oldhafer en el minut 49.

En la competició masculina, els vermells també han estat botxins d'Alemanya, en el seu cas per 3 a 2. El combinat de Fred Soyez va obrir la llauna amb un gol de penal córner obra de Josep Romeu, al final del primer quart. En el segons període, Matania tornava la igualtat al marcador, però tot seguit Sergi Enrique marcava diferències des del punt d'stroke. En el tercer quart, Álvaro Iglesias ampliava la diferència, i malgrat que Alemanya retallava amb un gol de Boeckel a cinc minuts del final, el combinat nacional va saber mantenir el marcador i, fins i tot, va tenir l'oportunitat d'ampliar-ne diferències. Sergi Enrique, però, en aquesta ocasió no era capaç de batre el porter des del punt de la pena màxima.

Així, les seleccions espanyoles comparteixen lideratge amb els Països Baixos després de la primera jornada del Quatre Nacions. En la competició masculina, els neerlandesos han golejat per 9 a 1 a Anglaterra. En la competició femenina, s'han imposat a Bèlgica per 3 a 0. La competició es reprendrà avui, a partir de les 12 del migdia. Inauguraran la jornada Alemanya i Anglaterra, en categoria masculina. A les quatre de la tarda, en categoria femenina, Alemanya i Bèlgica es veuran les cares. Dues hores després serà el torn de les noies d'Espanya i Països Baixos i, a les vuit del vespre, disputaran el darrer partit del dia els mateixos conjunts en categoria masculina.