Les millors seleccions del món d'hoquei herba es donen cita a Terrassa

El 4 Nacions absolut masculí i femení, que començarà aquest diumenge, servirà per commemorar els 25 anys dels Jocs Olímpics a Terrassa, quan la selecció espanyola femenina va penjar-se la medalla d'or

La presentació del torneig 4 Nacions ha estat a la Casa Soler i Palet de Terrassa
La presentació del torneig 4 Nacions ha estat a la Casa Soler i Palet de Terrassa | Albert Prieto
Sergi Ambudio
02 d'agost del 2017
Actualitzat el 04 d'agost a les 10:33h
Terrassa es vesteix de gala per rebre el millor hoquei herba del món. A partir d'aquest diumenge, 6 d'agost, fins al dimecres dia 9, l'estadi municipal Martí Colomer acollirà les millors seleccions, tant masculines com femenines, del moment. El 4 Nacions reunirà els combinats absoluts d'Alemanya, Anglaterra, Països Baixos i Bèlgica, als quals s'hi sumaran els internacionals espanyols dirigits per Fred Soyez (masculí) i Adrian Lock (femení). 

"Serà la gran festa de l'hoquei", ha augurat avui durant la presentació del torneig Josep Maria Biosca, de l'entitat organitzadora Hockey per Terrassa. La competició serà poques setmanes abans del Campionat d'Europa i, per tant, esdevé una oportunitat d'or pels equips per mesurar-se entre ells i veure en quin estat afronten un dels tornejos més importants del panorama internacional. "Feia molts anys que no vèiem tant de nivell junt, a Terrassa", ha assegurat Marc Sala, vicepresident de la Federació Espanyola d'Hoquei Herba.

Els organitzadors, Hockey per Terrassa de la mà amb l'Ajuntament i les federacions catalana i espanyola, volen que el 4 Nacions traspassi la frontera de la rivalitat esportiva i l'immens nivell dels participants. Tenen l'objectiu de convertir el torneig en una commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics a Barcelona, amb Terrassa com a subseu. "Volem unir la història amb el moment actual", ha explicat Sala. "És un autèntic honor fer coincidir aquest torneig amb el record de la màxima competició d'aquest esport", ha remarcat Biosca.
 
 

Cartell oficial del 4 Nacions Foto: Hockey per Terrassa


L'afluència de públic, el maldecap dels organitzadors

A part de Biosca i Sala, la presentació del torneig, que ha tingut lloc avui al migdia a la Casa Soler i Palet de Terrassa, també ha comptat amb la participació del president de la Federació Catalana d'Hoquei, Xavi Adell, i d'Oriol Alcaraz, director de l'esdeveniment.
Des de l'organització han expressat que, un cop superats tots els obstacles previs per organitzar una competició de "màximes garanties i de primer nivell", l'element que més els preocupa ara és la incògnita que plana sobre l'afluència de públic. "Estem a l'agost, la gent ha marxat de vacances, i a mi personalment em preocupa si vindrà públic o no", ha comentat Biosca.

En aquest sentit, el representant de Hockey per Terrassa ha animat a tothom, amants del hockey o no, a desplaçar-se fins a l'estadi per veure els partits: "Valdrà molt la pena, poques vegades es veu un torneig d'aquestes característiques tan a prop de casa". En la mateixa línia s'ha expressat Adell, qui ha afirmat que està "convençut" que la gent respondrà.

4 dies (amb un de descans) de primer nivell

El 4 Nacions engegarà motors aquest diumenge. Les seleccions femenines dels Països Baixos i Bèlgica obriran la llauna a les 10 del matí. El primer partit masculí, a les dotze del migdia, enfrontarà Països Baixos amb Anglaterra. Les noies d'Adrian Lock debutaran contra Alemanya a les 6 de la tarda i els nois a les 8 del vespre, també contra els alemanys.

El dimarts serà el dia de descans. Els equips tindran el dia lliure i no es disputarà cap partit. Dimecres, a dos quarts de cinc de la tarda, es posarà punt i final a la competició amb la cerimònia de clausura. Des de l'organització han anunciat que l'entrada als dotze partits serà gratuïta.

Així queden els horaris definitius de les altres dues jornades:

Dilluns, 7 d'agost
12:00h (Masculí) Alemanya – Anglaterra
16:00h (Femení) Alemanya – Bèlgica
18:00h (Femení) Espanya – Països Baixos
20:00h (Masculí) Espanya – Països Baixos

Dimecres, 9 d'agost
9:00h (Femení) Alemanya – Països Baixos
11:00h (Femení) Espanya – Bèlgica
13:00h (Masculí) Espanya – Anglaterra
15:00h (Masculí) Alemanya – Països Baixos