Terrassa tindrà més «Persones Facilitadores de la Convivència»

L'Ajuntament de Terrassa impulsarà a partir del setembre una nova edició del programa, després de l'èxit de la primera

Redacció
01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:31h
L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Ciutadania, impulsarà a partir del setembre una nova edició del programa Persones Facilitadores de la Convivència, arran l’èxit de la primera. Aquest projecte reuneix terrassencs i terrassenques de diferents orígens i sensibilitats culturals que desenvolupen de manera voluntària diferents accions per facilitar l’encaix social de les persones nouvingudes i millorar la convivència a la ciutat.

Durant el primer any de la iniciativa hi han participat cinquanta persones (21 homes i 29 dones) de diferents edats (des de 19 fins a 80 anys) i de nou nacionalitats (Brasil, El Salvador, Espanya, Hondures, Marroc, Paraguai, Senegal, Veneçuela i Mèxic). Aquesta diversitat és una de les fortaleses del projecte, perquè suposa una experiència intercultural molt enriquidora que contribueix a la visibilització en positiu de la diversitat com un tret característic de la nostra ciutat.

La regidora de Ciutadania, Meritxell Lluís, s’ha mostrat molt satisfeta pels resultats de la primera temporada d’aquest programa, que ha qualificat d’exce·lent, i ha recordat que “la responsabilitat de l’Ajuntament és promoure la interculturalitat i per això el Govern municipal aposta per crear espais on persones de diferents orígens i sensibilitats culturals puguin dialogar i sumar esforços per objectius comuns”. La regidora ha afegit que “Els objectius principals de projectes com aquest són trencar murs socials i desmuntar prejudicis que dificulten la bona convivència, fomentar el sentiment de pertinença i visibilitzar la diversitat, que sempre ha estat una de les riqueses de Terrassa”.

Durant aquest curs el programa Persones Facilitadores de la Convivència ha inclòs quatre formacions, nou sessions de reflexió i tres activitats de sensibilització col·lectiva obertes a la ciutadania, com la que es va fer el passat 14 de juliol al Raval de Montserrat, en què les persones participants al programa van sensibilitzar la ciutadania que passava pel carrer sobre els diferents tipus de discriminació, la rumorologia respecte a diferents col·lectius, la gestió positiva dels conflictes, etc.

El programa Persones Facilitadores de la Convivència s’emmarca en una de les línies estratègiques principals del Servei de Ciutadania, que és el foment de la convivència. D’aquesta manera el Govern municipal avança en el compliment del Pla de Mandat, que recull el compromís de promoure la diversitat, la interculturalitat i la cultura democràtica com a valors en què s’han de basar el programes de millora de la convivència, el benestar col·lectiu i la cohesió social.