L'Ajuntament de Terrassa es personarà com a acusació particular en el cas de l'agressió de Torre-sana

Ho farà "des de la prudència" i només si hi ha un rerefons de xenofòbia, racisme o masclisme

Concentració de rebuig a l'agressió, a les portes de l'Ajuntament de Terrassa, durant l'últim ple.
Concentració de rebuig a l'agressió, a les portes de l'Ajuntament de Terrassa, durant l'últim ple. | @TRSenseMurs
Albert Prieto / Sergi Ambudio
01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:08h
L'Ajuntament de Terrassa es personarà com a acusació particular al judici del cas de la Maria Gervacio, la dona agredida als horts urbans de Torre-sana el passat 10 de juliol. Així ho ha anunciat a LaTorre el primer tinent d'alcalde, Alfredo Vega. Ho faran, però, "des de la prudència". L'afectada havia demanat que el consistori s'impliqués en el seu cas.

Segons ha explicat Vega, responsable polític dels Serves jurídics municipals, es personaran com a acusació particular pendents que el jutge tipifiqui l'agressió, ja que només es mantindran com a part de l'acusació si el magistrat determina que els fets van respondre a motius xenòfobs, racistes o masclistes.

"L'Ajuntament es persona sempre si és un atac o una agressió que respon a elements xenòfobs o inclús masclistes, ja que la Generalitat ens té encomanada la defensa d'aquests valors i ens hi hem de presentar, i així ho farem", afirma el tinent d'alcalde, que afegeix:  "Després, el jutge dirà si ha estat així o és per algun altre tema".

Des de la prudència, Vega deixa la porta oberta a la possibilitat que l'agressió fos "una qüestió entre particulars per diferències portades a l'extrem, un tema que no té res a veure amb la xenofòbia ni amb el masclisme". I insisteix que "si realment respon a criteris xenòfobs, racistes o masclistes, aleshores l'Ajuntament sí té l'obligació i el dret de personar-se com a acusació particular".

L'Ajuntament de Terrassa va condemnar l'agressió, com també van fer nombroses entitats de la ciutat. El judici tindrà lloc el proper 9 d'agost. L'advocat Joan Tamayo, conegut activista social de la ciutat, se'n farà càrrec.