La terrassenca Paula Leitón, millor boia del Mundial de waterpolo i membre de l'equip ideal

A part de l'èxit individual, la boia del Club Natació Sabadell també ha guanyat la medalla de plata amb la selecció espanyola a Budapest

Redacció
31 de juliol del 2017
Actualitzat el 02 d'agost a les 10:46h
Paula Leitón llançant a porteria en el Mundial de waterpolo de Budapest.
Paula Leitón llançant a porteria en el Mundial de waterpolo de Budapest. | RFEN
La terrassenca Paula Leitón, que actualment milita al Club Natació Sabadell, ha viscut un autèntic idil·li en el Campionat del Món de waterpolo que s'ha disputat a Budapest. La boia de 17 anys ha obtingut la medalla de plata amb la selecció espanyola i, a nivell individual, ha estat anomenada millor jugadora en la seva posició i ha entrat en l'alineació ideal del Mundial.

Leitón ha estat escollida pels mitjans de comunicació desplaçats fins a la capital d'Hongria. En aquest set ideal també hi apareix la portera del combinat nacional espanyol Laura Ester. Les acompanyen la nord-americana Madeline Musselman, escollida millor jugadora de tota la competició; la italiana Roberta Bianconi; la canadenca Monika Eggens; l'hongaresa Rita Kesztheleyi; i la també nord-americana Rachel Fattal.

Tot i caure a la final contra els Estats Units per 13 gols a 6, la waterpolista es va mostrar exultant instants després de rebre la medalla de plata. "Vols l'or, però quan acaba el partit, puges al podi i veus que tens una plata en un Mundial, te n'adones de l'esforç que hem fet durant tot l'estiu i el gran equip que hem construït", declarava.

Després d'unes setmanes tan intenses, Leitón no atura la maquinària. A partir de demà, amb la seva companya de selecció i també terrassenca Sandra Domene, s'incorporen als entrenaments del combinat juvenil al CAR de Sant Cugat. La seva propera cita és el Campionat d'Europa, aquest mateix estiu, a Novi Sad (Sèrbia).