El CN Terrassa busca el podi en el Campionat d'Espanya Absolut i Júnior d'Estiu

La competició aplegarà a l'Àrea Olímpica 710 nedadors d'un total de 183 clubs d'arreu de l'Estat

Equip absolut de natació del CN Terrassa.
Equip absolut de natació del CN Terrassa. | CN Terrassa
Redacció
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:08h
El Club Natació Terrassa intentarà pujar al podi per equips en categoria absoluta en el Campionat d’Espanya Absolut Open d’Estiu que acollirà entre l’1 i el 5 d’agost, a les instal·lacions de l'Àrea Olímpica egarenca. Es tracta d’una fita que l’equip va assolir en la màxima cita estatal en piscina de 25 metres de l’hivern passat, però que mai s’ha aconseguit en piscina de 50 metres.
 
El tècnic Miguel Vázquez assenyala el CN Sabadell, el CN Sant Andreu i el Real Canoe NC com a principals rivals. A més d’una actuació lluïda dels nedadors de primer nivell, l’entrenador madrileny considera fonamental que molts dels nedadors de segona línia es classifiquin entre els vint millors, atès que són les places que puntuen per a la classificació per clubs.
 
Vuit aspirants a podi
 
Quant a objectius individuals, Vázquez esmenta vuit nedadors amb opcions de podi. En l’apartat masculí, Albert Puig està en disposició d’obtenir una medalla en 100 m papallona, 100 m esquena i 200 m estils. També Víctor Goicoechea, en 400 i 800 m lliures, i Esnaider Rey, en 100 i 200 m papallona, podrien estar entre els millors. En un segon nivell, l’entrenador madrileny situa David Benítez, que pot estar entre els cinc primers en els 50 m braça, i Carles Faro, Lautaro Rodríguez i Pau Curtu, que aspiren a ser finalistes A, mèrit que aconseguiran els deu primers.
 
En categoria femenina, Vázquez cita cinc nedadores. Evelyne Álvarez opta a medalla en 100 i 200 m braça, actualment dues de les proves de més nivell de la natació espanyola. La seva germana Cintia, en 50 i 100 m esquena, Patricia Castro, en 200 m estils i 100 m lliures, Carmen Herrero, en 50 m lliures i 50 m papallona, i Carla Campo, en 200 m papallona, esdevenen les altres candidates a pujar al podi.
 
Segons l’entrenador madrileny, el club també aspira a medalla en quatre proves de relleus, el 4x100 m estils masculins i femenins, el 4x100 m lliures femenins i el 4x200 m lliures masculins.
  
De la mateixa manera, entre l’1 i el 5 d’agost, el CN Terrassa organitzarà el Campionat d’Espanya Júnior d’Estiu, que es desenvoluparà en paral·lel a l’absolut. En aquest cas, el club presenta un equip de set efectius, circumstància que no permet parlar d’objectius col·lectius. A nivell individual, Jordi Pérez, en 200 m braça i 200 m estils, Guillem Lázaro, en 100 i 200 m papallona, i Gabriel Gómez, en 50 m lliures, podrien pujar al podi. Al seu torn, Gabriel Pastor, Lluís Deixt i Roger Solé lluitaran per obtenir plaça de finalista.
 
Quinze olímpics a Rio i sis mundialistes a Budapest
 
El campionat presentarà un cartell d’alt nivell encapçalat per sis nedadors de la selecció espanyola que està participant al Campionat del Món de Budapest, Antonio Arroyo (CE Mediterrani), Miguel Durán (CN Sabadell), Joan Lluís Pons (CN Palma), Jessica Vall i Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) i Jimena Pérez (CD Gredos San Diego). Tots, excepte Pérez, van competir l’estiu passat als Jocs Olímpics de Rio amb el combinat estatal.
 
En la llista d’inscrits figuren deu nedadors més que van participar en la cita brasilera, Melani Costa i Duane da Rocha (UCAM CN Fuensanta); Marta González (CN Sant Andreu); Judit Ignacio, Aitor Martínez i Marc Sánchez (CN Sabadell); Bruno Ortiz-Cañavate i Carlos Peralta (Real Canoe NC); i els representants del CN Terrassa Albert Puig i Patricia Castro.
 
Sistema de competició
 
El campionat s’estructura en nou sessions distribuïdes en cinc jornades. El dimarts 1 d’agost només se celebrarà una sessió de tarda, mentre els altres quatre dies les jornades constaran de sessió de matí i tarda. La màxima cita del calendari estatal es desenvoluparà pel format d’eliminatòries i finals, a excepció dels 800 i els 1500 m lliures i els relleus, que es disputaran en format contrarellotge.
 
La normativa del campionat preveu la disputa de quatre finals: una final A de categoria absoluta amb totes les edats; una final B de categoria absoluta sense nedadors júnior; i dues finals de categoria júnior, C i D, una per cada edat. La categoria júnior aplega els nedadors nascuts els anys 1999 i 2000 i les nedadores nascudes els anys 2000 i 2001.
 
El programa preveu que els tres primers classificats en categoria absoluta pugin al podi, mentre que, en categoria júnior, es lliuraran tres medalles per prova i any de naixement. Així mateix, s’entregaran trofeus als tres primers en la classificació per clubs masculina i femenina tant en categoria absoluta com en categoria júnior.