Ángela Ruiz, nova jugadora de l'equip femení de waterpolo del CN Terrassa

És la segona incorporació després de les quatre baixes anunciades aquest estiu

Ángela Ruiz, nova jugadora del CN Terrassa.
Ángela Ruiz, nova jugadora del CN Terrassa. | CN Terrassa
Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:20h
El sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa presentarà una segona novetat per a la temporada 2017-2018. Després de l’alta d’Elia Montoya anunciada ahir, el conjunt que dirigeix Xavi Pérez comptarà la propera campanya amb Ángela Ruiz, jugadora que arriba del CN Madrid Moscardó on ha militat les dues darreres temporades. Ruiz, que farà 21 anys el 15 de setembre, és una waterpolista forta i polivalent formada al CW Marbella.
 
“Com en el cas de l’Elia Montoya, es tracta d’una jugadora capaç d’ocupar diverses posicions. Pot jugar de boia, també pot defensar la boia. No la podem encasellar a un lloc concret. A més, és poderosa físicament i presenta bones xifres golejadores”, explica el tècnic. Ruiz va marcar 27 dianes la temporada passada amb el Madrid Moscardó, una quantitat destacable atès que va jugar majoritàriament de boia. “Tant ella com l’Elia tenen molt bona capacitat de treball i marge d’aprenentatge i millora”.
 
Per la seva banda, Ruiz pretén fer un salt en la seva carrera com a jugadora. “Vaig començar a jugar al waterpolo a Marbella com a hobby. Després, vaig anar a Madrid per dedicar-m’hi més seriosament. I, ara, vinc a Catalunya, que és on hi ha més nivell”. L’andalusa afirma que ha jugat sobretot de boia, però es considera versàtil. “M’agrada rotar. Com més aprengui, millor”. Ruiz manifesta que té “molt bones referències del club” gràcies al seu tècnic al Marbella, Jorge Botello, que va ser l’ajudant de Xavi Pérez en la selecció espanyola júnior femenina que va disputar el Campionat d’Europa el mes de setembre de l’any passat.
 
Quarta amb el Madrid Moscardó
 
Ángela Ruiz va néixer el 15 de setembre de 1996 a Marbella. Va iniciar-se com a jugadora a la seva ciutat natal als 12 anys i, als 19, va desplaçar-se a la capital d’Espanya per incorporar-se al CN Madrid Moscardó, club en què ha jugat les dues últimes temporades. La darrera campanya va contribuir decisivament en la quarta posició que va obtenir l’equip madrileny en la lliga, plaça que el va classificar per disputar el play-off pel títol. L’any 2013, Ruiz va entrar en la preselecció per al Campionat d’Europa Juvenil que va tenir lloc a Istanbul (Turquia).