Elia Montoya, primera incorporació del CN Terrassa de waterpolo femení

Té 18 anys i ha estat internacional en categories inferiors

Elia Montoya, nova jugadora del CN Terrassa.
Elia Montoya, nova jugadora del CN Terrassa. | CN Terrassa
Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:51h
Primera cara nova del sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa per a la temporada 2017-2018. El club incorporarà la jove Elia Montoya, de 18 anys, procedent de l’AR Concepción Ciudad Lineal, una waterpolista polivalent i amb projecció, tal com demostra la seva trajectòria com a internacional en categories inferiors.
 
“És una jugadora amb molt potencial que, de ben segur, continuarà millorant i farà créixer l’equip. Sumarà i ens farà progressar”, explica el tècnic Xavi Pérez. “És versàtil. Pot jugar per l’esquerra o per la dreta, pot entrar a la boia i té gol, un aspecte que ens calia reforçar”. Montoya va ser la màxima anotadora de l’AR Concepción la temporada passada amb un total de 31 dianes, una xifra notable, sobretot si tenim compte que no era la llançadora de penals. L’entrenador local afegeix que la waterpolista madrilenya “quadra amb la nostra voluntat de formar un equip jove i de llarg recorregut”.
 
Al seu torn, Montoya entén que està davant “d’una gran oportunitat”. “Sempre m’ha cridat l’atenció el joc del CN Terrassa, la seva filosofia”. La madrilenya, que estudiarà Periodisme a la UAB, es defineix com una jugadora “polifacètica”. “Jugo normalment per l’extrem i el lateral dret, però puc jugar on faci falta. M’agrada variar de posició perquè em permet aprendre”. Montoya, que confessa que té moltes ganes de començar, coneix diverses jugadores del planter. “He coincidit amb la Sandra Domene, l’Anna Roldán i l’Olga Descalzi en convocatòries amb la selecció”. La waterpolista es marca un primer objectiu. “M’agradaria jugar la Copa de la Reina, atès que no l’he disputada mai, i contribuir a classificar l’equip per al play-off”.
 
Un palmarès notable en categories inferiors
 
Elia Montoya va néixer el 8 de març de 1999 a Madrid. Va iniciar-se com a jugadora en el CN Cuatro Caminos amb només 8 anys i, als 13, va ingressar a l’AR Concepción Ciudad Lineal, club on ha jugat tres temporades en l’equip absolut, dues a Divisió d’Honor i una a Primera Divisió. Fins ara, les fites més destacades de la seva carrera són les dues medalles de plata assolides amb la selecció espanyola juvenil al Campionat del Món d’Auckland (Nova Zelanda) el mes de desembre passat i als Jocs Europeus de Bakú (Azerbaidjan) de l’any 2015. Montoya aspira a formar part de les escollides per al Campionat del Món Júnior que tindrà lloc a Volos (Grècia) entre el 3 i el 9 de setembre.