Les notificacions de la revisió cadastral es duran a terme més tard del previst

El Cadastre ha modificat el calendari de notificacions i deixarà menys temps per a les reclamacions dels afectats | La Cambra de la Propietat de Terrassa ha fet un seguit d'al·legacions al procés de revisió

Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:18h
El calendari de notificacions de la revisió cadastral a Terrassa s'ha modificat. El Cadastre ha modificat el calendari de notificacions que tenia previst, que en principi havia de ser a partir del 17 de juliol per a les notificacions electròniques i al mes de setembre les que ho són per correu postal ordinari. Finalment, les primeres seran notificades a partir de l'1 de setembre i després ho seran les de correu ordinari.

El canvi suposa que els terminis de reclamació quedaran a la pràctica escurçats i que els ciutadans s'hauran de moure en terminis més curts.

Així ho ha anunciat la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca, arran d'una reunió amb la Gerència Regional de Cadastre de Catalunya-Barcelona. El gerent del Cadastre a la província, Antoni Ripollés, es va reunir divendres passat amb el secretari de la Cambra, Joan Planas.

Reclamacions de la Cambra

Per part del gerent del Cadastre i a petició de la Cambra, s'ha considerat modificar a la pràctica algun aspecte, que beneficiarà als ciutadans afectats, com l'aplicació del coeficient per a parcel·les interiors. També s'ha discutit molt, sense arribar a cap acord, sobre l'aplicabilitat del coeficient per "estat de vida". En aquest sentit, la Cambra ha reiterat en el fet que el Cadastre no s'ha ajustat a la normativa tècnica de valoració i utilitza una circular que no té rang per modificar la normativa, sent la conseqüència "que es modificaran sense justificació ni rigor les antiguitats dels edificis, fent perdre l'opció d'aplicar les corresponents reduccions i encarint no només el valor cadastral sinó també i finalment la quota de l'IBI", segons els responsables de la Cambra.

La Cambra de la Propietat ha posat a disposició del Cadastre les seves instal·lacions per a sessions informatives, com ho ha fet també amb l'Ajuntament de Terrassa. La Cambra reitera que no ha pogut accedir a l'estudi de mercat que fonamenta la revisió i preveu augments important de valors cadastrals.

Mentrestant, la Cambra ja ha preparat els seus serveis per a facilitar informació als propietaris a partir del dia 1 de setembre, per a comprovar les notificacions, si s'ajusten a la normativa. Les reclamacions que s'hagin de fer, s'ha facilitat que ho puguin ser directament de forma electrònica des de la Cambra, evitant que els interessats s'hagin de desplaçar a Barcelona.

La Cambra va demanar en la seva reclamació que es suspengués el procés i s'estudiïn les al·legacions i es prenguin en consideració, ara que encara hi ha temps. 

La revisió cadastral a Terrassa tindrà efectes pràctics ja el 2018 i repercutirà en impostos com l'IBI.