Una festa major alternativa a l’oficial per denunciar «els atacs» de l’Ajuntament de Matadepera

Vilagatzara organitzarà activitats paral·leles per plantar cara a un consistori que titllen d'"immobilista" | Les entitats juvenils denuncien que se'ls ha "criminalitzat" sense cap fonament

Membres i simpatitzants de Vilagatzara reivindicant el paper de les entitats juvenils a la plaça
Membres i simpatitzants de Vilagatzara reivindicant el paper de les entitats juvenils a la plaça | Vilagatzara
Redacció
01 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:28h
Les entitats juvenils de Matadepera es revolten contra el govern municipal. Després d'enterrar qualsevol possibilitat d'acord amb el consistori, han decidit tirar pel dret, desmarcar-se i organitzar una festa major alternativa per denunciar públicament que l'administració local "ha posat més bastons a les rodes que no pas facilitats".

"Ens neguem rotundament a organitzar una festa sense festa, a fer de voluntaris per un ajuntament que ens utilitza com a mà d'obra barata i, sobretot, ens neguem a col·laborar en convertir cada cop més Matadepera en un poble dormitori, avorrit i que gira l'esquena als joves", reblen.

La proposta de reduir de tres a una les nits de Barraques no va agradar gens als membres i simpatitzants de Vilagatzara. Des de l'entitat consideren que la proposta és unilateral i no estan disposats a acceptar-la. Així, també posen en relleu que el govern municipal ha emprat un "discurs de criminalització" constant, assenyalant-los, diuen, com un niu de violència i excessos.

Per tot això, les entitats juvenils del poble han decidit organitzar la seva pròpia festa major, paral·lela i alternativa a l'oficial com a eina de denúncia. El seu objectiu és donar la benvinguda al setembre fent una demostració de força que faci canviar el posicionament actual de l'Ajuntament. "Organitzarem unes activitats que potser no tenen tots els permisos, que tenen un pressupost ínfim, però que esperem que siguin un espai realment popular, de reivindicació del paper de les entitats, on el poble de Matadepera valori la feina que realitzem tota la gent voluntària", destaquen.