Terrassa, capdavantera a l'estat espanyol en accessibilitat per a persones discapacitades

El Ministeri de Sanitat ha concedit el premi Reina Letizia 2016 a l'Ajuntament de Terrassa per la seva labor en la integració social i laboral

Redacció
26 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:00h
El Pla Local d'Atenció a Les Capacitats Diverses i Accessibilitat aprovat per unanimitat el febrer de 2016 ha situat Terrassa entre les ciutats capdavanteres de l'Estat espanyol en matèria d'integració social i laboral de les persones amb discapacitat. El Ministeri de Sanitat, a través del Reial Patronat sobre Discapacitat, ha concedit al consistori terrassenc el premi Reina Letizia d'accessibilitat universal de municipis.

Terrassa s'ha imposat en la categoria de ciutats de més de 100.000 habitants. Així doncs, s'erigeix com a ciutat "accessible", que aplana el camí d'accés al medi físic, l'educació, l'oci, la cultura, els esports, el transport, el turisme i les noves tecnologies de la informació i la comunicació als sectors socials amb més dificultats per fer-ho.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, se sent "orgullós" d'haver rebut aquest guardó i assegura que el reconeixement és fruit de "l'estreta col·laboració que hi ha a la ciutat amb totes les entitats que treballen en l'àmbit de les discapacitats, i la tasca, que ja dura anys, que s'està duent a terme per eliminar barreres". Ballart remarca que el premi és una font de motivació per continuar construint, dia a dia, "una ciutat per a tothom, sense exclusions ni discriminacions".

En la mateixa línia s'expressa Meritxell Lluís, regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, de la qual penja el Pla Local. Segons Lluís, el Reina Letizia és un reconeixement a la "tasca col·lectiva" que s'està duent a terme fins ara i un "estímul" per continuar treballant en la mateixa línia. "Volem assolir la plenitud de drets per a tots els ciutadans i les ciutadanes, sense excepció", detalla.