El bo i millor de la natació competirà entre l'1 i el 5 d'agost al CN Terrassa

El CN Terrassa organitzarà el Campionat d'Espanya Absolut i Júnior d'Estiu Open de natació | Hi prendran part un total de 710 esportistes, entre els quals quinze olímpics a Rio i sis mundialistes a Budapest

Presentació del Campionat d'Espanya Absolut i Júnior de natació.
Presentació del Campionat d'Espanya Absolut i Júnior de natació. | CN Terrassa
Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:11h
Entre l’1 i el 5 d’agost, el Club Natació Terrassa organitzarà el CV Campionat d’Espanya Absolut Open d’Estiu i el XXXIX Campionat d’Espanya Júnior d’Estiu, competicions que reuniran el bo i millor d’aquest esport a nivell estatal. Durant cinc dies, 710 nedadors, 275 en categoria absoluta i 435 en l’apartat júnior, de 183 clubs diferents convertiran el CN Terrassa en l’epicentre de la natació estatal. L’acte ha estat presentat aquest dimarts en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del vicepresident de la Federació Espanyola de Natació (RFEN) i president de la Federació Catalana de Natació (FCN), Enric Bertran; del president del CN Terrassa, Jordi Martín; de la vicepresidenta del CN Terrassa, Cristina Rey; i del màxim responsable de la secció de natació del club, Miguel Vázquez.
  
En el torn de parlaments, Martín ha remarcat que, per al club, suposa una “satisfacció” organitzar la darrera gran competició d’àmbit estatal de la temporada, “un esdeveniment de màxim nivell”, que s’emmarca “en el nostre compromís d’acollir competicions aquàtiques de rellevància”. El president ha recordat que el club va organitzar el Campionat de Catalunya Absolut Open el mes de febrer, així com altres esdeveniments esportius de waterpolo d’abast català i estatal. “Creiem que som un referent en l’organització d’activitat esportiva de nivell”, ha subratllat Martín, que ha agraït la “confiança” de la Federació Espanyola de Natació i de la Federació Catalana de Natació en concedir al club aquests esdeveniments.
 
Al seu torn, Bertran ha assegurat que el club “li posa les coses fàcils” a la federació. “Serà un èxit, coneixem perfectament la seva capacitat organitzativa, en són uns especialistes”. El vicepresident de la RFEN ha repassat els diversos esdeveniments esportius que ha acollit el club enguany i ha lloat el compromís de l’entitat amb l’esport. “És del tot inqüestionable. I, a més, els resultats estan sortint”. En aquest sentit, Bertran ha volgut felicitar el club “tant a nivell esportiu com organitzatiu”.

El president de la FCN considera positiu que el campionat se situï just després del Campionat del Món que s’està celebrant a Budapest. “Permetrà la presència de la majoria de nedadors que estan competint a la capital hongaresa”.
 
Quinze olímpics a Rio i sis mundialistes a Budapest
 
Posteriorment, la vicepresidenta esportiva del club Cristina Rey ha detallat el nivell de participació excel·lent amb què comptarà el campionat. D’entre els inscrits, cal destacar la presència de quinze nedadors olímpics a Rio i de sis nedadors de la selecció espanyola que està participant al Campionat del Món de Budapest. “Comptarem amb noms com Jessica Vall, Àfrica Zamorano i Marta González, del Sant Andreu; Melani Costa i Duane da Rocha, de l’UCAM Fuensanta; Miguel Durán, Judit Ignacio, Marc Sánchez i Aitor Martínez, del Sabadell; Bruno Ortiz-Cañavate i Carlos Peralta, del Canoe; Joan Lluís Pons, del Palma; Antonio Arroyo, del Mediterrani, i, per suposat, amb els nostres dos nedadors olímpics als Jocs de Rio de Janeiro, Albert Puig i Patricia Castro”.  
 
Finalment, l’entrenador Miguel Vázquez ha assenyalat que l’equip es troba “molt motivat” pel fet de competir a casa. “L’equip absolut masculí i l’equip absolut femení poden estar entre els tres primers, una fita que vam assolir l’hivern passat en piscina de 25 metres però que no hem assolit mai en piscina de 50 metres. Volem mantenir la dinàmica ascendent que portem”.
 
El tècnic madrileny creu que és molt meritori que el CN Terrassa estigui entre els tres clubs amb més participació en categoria absoluta “tenint en compte la duresa de les marques mínimes establertes per la federació”. “Estem davant d’un campionat de nivell. Excepte Mireia Belmonte, estaran els nedadors més importants d’Espanya”. Quant a la categoria júnior, Vázquez ha assegurat que l’equip és poc nombrós però “amb qualitat en l’apartat masculí”.

El CN Terrassa presentarà una convocatòria formada per 9 nedadores i 14 nedadors sota la direcció tècnica de Miguel Vázquez, Rubén Martínez i Francesc Xavier Reina.
 
Sistema de competició
 
El campionat s’estructura en nou sessions distribuïdes en cinc jornades. El dimarts 1 d’agost només se celebrarà una sessió de tarda, mentre els altres quatre dies les jornades constaran de sessió de matí i tarda. La màxima cita del calendari estatal es desenvoluparà pel format d’eliminatòries i finals, a excepció dels 800 i els 1500 m lliures i els relleus, que es disputaran en format contrarellotge.
 
La normativa del campionat preveu la disputa de quatre finals: una final A de categoria absoluta amb totes les edats; una final B de categoria absoluta sense nedadors júnior; i dues finals de categoria júnior, C i D, una per cada edat. La categoria júnior aplega els nedadors nascuts els anys 1999 i 2000 i les nedadores nascudes els anys 2000 i 2001.
 
El programa preveu que els tres primers classificats en categoria absoluta pugin al podi, mentre que, en categoria júnior, es lliuraran tres medalles per prova i any de naixement. Així mateix, s’entregaran trofeus als tres primers en la classificació per clubs masculina i femenina tant en categoria absoluta com en categoria júnior.