El Govern invertirà dos milions d'euros en el col·lector de Can Xercavins de Rubí

L'Agència Catalana de l'Aigua i el consistori treballaran plegats per millorar les instal·lacions i garantir-ne la qualitat en els propers anys

Sistema de sanejament del col·lector d'aigües residuals de Can Xercavins, a Rubí
Sistema de sanejament del col·lector d'aigües residuals de Can Xercavins, a Rubí | Agència Catalana de l'Aigua
Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:32h
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), posa fil a l'agulla en la millora del col·lector d'aigües residuals de Can Xercavins, a Rubí. És una de les demandes més anhelades que s'ha fet en els darrers anys des del municipi vallesà.

El consell d'administració de l'ACA ha donat llum verda al projecte, que compta amb un pressupost de 2,1 milions d'euros i s'ha integrat en la planificació hidrològica catalana (2016 – 2021) que pretén tirar endavant el Govern per millorar la qualitat dels ecosistemes aquàtics arreu del país. Està previst que les actuacions no s'allarguin excessivament, amb un termini inicial previst fins al 2018.

Els treballs, que es faran a quatre mans entre l'Agència de l'aigua i el govern municipal de Rubí, han de garantir el transport de les aigües residuals i evitar afectacions a la qualitat del medi del torrent de Xercavins. Ara, el següent pas és formalitzar el conveni entre les dues administracions per establir quin serà el marc concret de col·laboració i determinar les clàusules del finançament.