El CN Terrassa, subcampió d'Espanya juvenil femení de waterpolo

El conjunt de Xavi Pérez signa un campionat esplèndid a l'Àrea Olímpica i es penja la plata després de perdre contra el Sabadell en la gran final

Les jugadores del CN Terrassa juvenil, amb la medalla de plata.
Les jugadores del CN Terrassa juvenil, amb la medalla de plata. | CN Terrassa
24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:15h
El Club Natació Terrassa va ser brillantment subcampió d’Espanya juvenil femení de waterpolo en la fase final que va organitzar el cap de setmana a les instal·lacions de l’Àrea Olímpica. El conjunt de Xavi Pérez va completar un campionat magnífic que va rebre com a recompensa la medalla de plata després de caure davant el CN Sabadell en la gran final (5-7).

El CN Terrassa va complir el primer objectiu en accedir als quarts de final com a primer classificat del grup B. L’equip de Xavi Pérez va debutar plàcidament davant el CW Dos Hermanas, al qual va batre per un concloent 19 a 3 (5-0, 4-2, 2-0 i 8-1) en un matx que va dominar totalment. Olga Descalzi, amb cinc dianes, i Adriana Alcaraz i Cristina Cantero, amb tres cadascuna, van sobresortir en l’apartat ofensiu.

Les egarenques es van assegurar el liderat del grup en un segon partit molt més equilibrat. Van vèncer el CDN Boadilla per 10 a 5 (2-1, 1-1, 4-2 i 3-1) en un matx amb dues parts clarament diferenciades. Després de dos períodes de molta igualtat, les locals van resoldre el compromís a la represa amb un parcial de 7 a 3. Descalzi i Marta Samper, ambdues amb tres gols, van esdevenir les màximes anotadores.

Uns quarts de final d’infart

En quarts de final, el CN Terrassa va creuar-se amb l’AR Concepción Ciudad Lineal, segon classificat del grup C, un conjunt que, tal com havia advertit Xavi Pérez a la roda de premsa, va esdevenir un escull duríssim. Les egarenques van accedir a la lluita per les medalles en una tanda de penals increïble després que el partit acabés 9 a 9 (1-2, 3-4, 4-3 i 1-0). Les locals van arribar a aquest desenllaç després de remuntar desavantatges de tres gols en diferents fases del partit.

Després que les terrassenques no transformessin els dos primers penals, les madrilenyes estaven en disposició de situar un 0 a 2 que hagués suposat pràcticament la sentència. Però Laura Checa, la llançadora, no va estar de sort: li va relliscar la pilota i li va caure tot just al davant. Aquesta errada va resultar un punt d’inflexió de la tanda, amb la portera Berta Tomàs com a heroïna inesperada en aturar dos penals. El CN Terrassa va convertir els dos penals que li restaven i es va ficar de ple en la lluita per les medalles.

Derbi vallesà amb el Rubí en semis

El conjunt de Xavi Pérez va tancar el campionat amb dos derbis vallesans. En semifinals, les egarenques van desfer-se del CN Rubí per 8 a 7 (2-3, 3-0, 3-3 i 0-1) en un matx que semblava controlat i que es va complicar en el tram final. Les locals, molt sòlides, van situar-se amb un còmode 8 a 3 mitjan el tercer període, una diferència aparentment folgada. El Rubí, no obstant, va reaccionar a la perfecció i va disminuir el marge a dos gols al final de tercer quart. Les visitants van completar un parcial de 0 a 4 després que Leyre Brun marqués el 8 a 7 amb encara cinc minuts per endavant. Les de Xavi Pérez, però, van poder resistir els darrers intents de l’equip de David Martín i van endur-se el triomf.

El Sabadell, superior

El CN Terrassa va afrontar un segon derbi vallesà en la gran final, un CN Sabadell que arribava reforçat després d’eliminar el CN Sant Andreu, el favorit indiscutible, en quarts de final. L’equip entrenat per Jordi Millán es va proclamar campió en imposar-se per 5 gols a 7 (0-0, 1-2, 2-3 i 2-2).

Després d’un primer quart de tempteig, el Sabadell va obrir una primera escletxa amb dues dianes consecutives, obra de Gisela Farré i Nona Pérez. El CN Terrassa va reaccionar bé a aquesta primera estrebada. Aina Pastor va retallar distàncies a dos minuts i mig per al descans i, a la represa, Marta Samper va restablir l’equilibri. Malauradament, les de Jordi Millán van recuperar les regnes de la final en encadenar un parcial de 0 a 3 que va esdevenir decisiu. Un nou gol de Pastor en el tram final del tercer període va proporcionar esperança a la graderia (3-5).

El conjunt de Xavi Pérez ho va seguir intentant i, a menys de tres minuts per a la conclusió, va col·locar un interessant 5 a 6 gràcies a l’encert de Marta Samper. La sentència va arribar a quaranta-set segons de la botzina quan Marta Silva va anotar el 5 a 7 definitiu.

L’equip juvenil femení que s’ha proclamat subcampió d’Espanya està format per Berta Tomàs, Andrea Palomares, Júlia Rodríguez, Adriana Alcaraz, Cristina Cantero, Marta Samper, Aina Pastor, Marta Vera, Olga Descalzi, Judit Barbero, Carla Aranda, Berta Posas, Sofía Tamayo i Alexandra Serrano. Manel Llobregat exerceix de segon entrenador i Jordi Busquets fa funcions de delegat.