Terrassa és considerat un dels municipis amb majors potencialitats d'internacionalització

Així ho indica un estudi de la Diputació de Barcelona i la UAB

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 22:32h
Terrassa és un dels municipis millor posicionats pel que fa al seu potencial i la seva estratègia d’internacionalització. Així ho indica un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El treball recull una mostra d’un total de 22 municipis de la demarcació de Barcelona, entre ells Terrassa, analitzant els principals eixos potencials d’internacionalització dels que disposen. Es tracta d’indicadors com la demografia, la governança municipal, l’educació i la recerca, els esports, el turisme, la cultura o l’activitat empresarial i firal.

Un cop analitzats tots i cada un d’aquests indicadors, Terrassa és un dels municipis que segons l’estudi, s’identifica per la seva marcada aposta per enfortir el seu posicionament internacional. La ciutat destaca, d’entre la resta de municipis analitzats, pel seu gran potencial d’internacionalització en àmbits com la governança municipal, les xarxes i projectes europeus i internacionals en els que participa, l’educació superior i la recerca, el turisme, la cultura, els esports o el patrimoni.

Dins de l’àmbit de l’educació superior i la recerca, l’estudi, desenvolupat per la Diputació i la UAB, posa de relleu que la ciutat de Terrassa destaca per la seva potencialitat en eixos com la seva oferta universitària i de formació superior a través del Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, el Parc Audiovisual de Catalunya o el Leitat. Pel que fa al turisme, la cultura i el patrimoni, es posen de relleu elements com les fires, els mercats o la gastronomia local, el turisme de negocis i coneixement, la cultura i els seus equipaments, on la ciutat destaca tant pel nombre d’equipaments culturals, com per la seva oferta.

L’estudi també posa de relleu el patrimoni o l’entorn natural i paisatgístic de la ciutat com a eixos d’internacionalització. Terrassa també obté reconeixement pel seu potencial esportiu com a element internacionalitzador i les capacitats de la ciutat i els seus equipaments d’acollir esdeveniments esportius de caràcter internacional. Al mateix temps, el treball destaca el gran nombre d’empreses exportadores que Terrassa acull dins del seu territori, així com el seu nivell de facturació. Per últim, i pel que fa a la governança municipal i les xarxes i projectes europeus i internacionals en els que participa la ciutat, l’estudi posa en valor el treball de l’Ajuntament, a través del Servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat, en diverses xarxes, projectes i programes europeus amb l’objectiu de posicionar la ciutat en l’escenari europeu i internacional i la promoció i el desenvolupament de polítiques públiques en benefici de la ciutadania.

L’estudi, que s’ha donat a conèixer aquesta setmana en el marc de la jornada "L’estratègia d’internacionalització del món local de la demarcació de Barcelona", organitzada per la Diputació de Barcelona, ha posat de relleu el treball que l’Ajuntament ve desenvolupant des de la creació, l’any 2003, d’una regidoria especialitzada en temes europeus i internacionals.