Tot a punt per al Campionat d'Espanya Juvenil Femení de waterpolo a Terrassa

L'equip egarenc vol lluitar per una medalla en la fase final del Campionat d'Espanya Juvenil Femení de waterpolo

Presentació del Campionat d'Espanya Juvenil Femení de waterpolo.
Presentació del Campionat d'Espanya Juvenil Femení de waterpolo. | CN Terrassa
Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:43h
Aquest divendres arrenca al Club Natació Terrassa el Campionat d’Espanya Juvenil Femení de waterpolo. Fins diumenge, el club acollirà una competició que aplega els dotze millors equips de la categoria, en un esdeveniment que permetrà veure en acció a les millors promeses del waterpolo estatal.
 
La cita s’iniciarà amb la primera jornada de la fase de grups. A les 10.30h, el WP Marbella-CN Sabadell encetarà el campionat. El CN Terrassa disputarà el darrer partit de la tarda, a les 20.15h, contra el WP Dos Hermanas. L’endemà dissabte tindrà lloc la segona jornada de la fase de grups i els partits de quarts de final, mentre que diumenge serà el torn de les semifinals i les finals.
 
El conjunt de Xavi Pérez, subcampió de Catalunya, buscarà tancar una temporada magnífica amb una altra medalla en la màxima competició estatal, un premi que, segons el tècnic local, resultarà especialment car en aquesta edició. Pérez té marcat en vermell el partit de quarts de final, la ronda que esdevé el tall per accedir a la lluita per les medalles. Atenent els pronòstics, el CN Rubí, bronze al Campionat de Catalunya, o l’AR Concepción Ciudad Lineal, campió de Madrid, seria el rival de les terrassenques en aquest matx. “Són dos equips molt perillosos”, remarca l’entrenador del CN Terrassa, que assenyala el CN Sant Andreu com a gran favorit per al títol.
 
Sistema de competició
 
Els dotze equips participants es distribueixen en quatre grups. L’A està integrat pel CN Sant Andreu, el Leioa WLB i el CE Mediterrani; CN Terrassa, CDN Boadilla i WP Dos Hermanas formen el B; CN Rubí, AR Concepción Ciudad Lineal i CN Ciudad de Alcorcón componen el C; i CN Madrid Moscardó, WP Marbella i CN Sabadell són els integrants del grup D. Cada grup es desenvoluparà pel sistema de lligueta.
 
Els dos primers classificats de cada grup accediran als quarts de final, mentre que els quatre tercers pugnaran pels llocs que van del novè al dotzè. Com és habitual en aquest format de competició, el matx de quarts de final significarà el tall de cara a la lluita per les medalles. Els guanyadors es classificaran per a semifinals, mentre que els perdedors disputaran els partits per decidir les places de la cinquena a la vuitena.
 
La competició es podrà seguir a través del compte de Twitter de la secció de waterpolo, @wpterrassa, on s’aniran penjant els resultats dels diferents partits.