El Mercat de Sant Pere es renova: 17 nous llocs de venda en els propers mesos

L’Ajuntament obrirà un concurs públic per atorgar diferents espais del tradicional mercat municipal | Les concessions dels locals seran de cinc anys prorrogables

Façana del tradicional Mercat municipal de Sant Pere de Terrassa
Façana del tradicional Mercat municipal de Sant Pere de Terrassa | FMSP
Redacció
21 de juliol del 2017
L'emblemàtic Mercat municipal de Sant Pere, bastió econòmic del barri, farà un rentat de cara en els mesos vinents. L'Ajuntament obrirà un concurs públic per atorgar diferents espais de venda del recinte. Concretament, obrirà les portes a 17 nous comerciants, 12 dels quals s'instal·laran en llocs interiors i 5 en exteriors. Els locals, tal com ha informat el consistori, oscil·len entre els 3 i 10 metres lineals d'aparador.

Les concessions comprendran un primer període de cinc anys. Un cop consumit aquest primer contracte, es podrà prorrogar l'acord comercial de forma automàtica per continuar formant part del Mercat del Triomf en períodes posteriors de cinc anys més cadascun. Els terminis encara estan per concretar, però l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa amb l'objectiu d'arribar al màxim de gent possible.

Des de l'administració asseguren que les noves concessions són "una oportunitat de negoci" i animen a totes aquelles "persones emprenedores" que vulguin formar part "d'un eix comercial de gran vitalitat" a participar-hi.

Ara bé, no tot és negoci. Actualment, segons l'ordenança reguladora dels mercats municipals de Terrassa, es reserva un 10% de la superfície d'aquests equipaments per a entitats sense ànim de lucre i estan previstes un seguit de bonificacions de les taxes per desenvolupar aquest tipus d'activitats.

El Mercat de Sant Pere, inaugurat fa gairebé 90 anys, el 8 de desembre de 1928, compta amb un total de 42 punts de venda, després de la darrera remodelació l'any 2016, quan va entrar en funcionament d'una nova estructura pels tendals exteriors.