L'Església pagarà l'IBI pels immobles que generin activitat econòmica a Terrassa

Una proposta del grup municipal de la CUP, pactada amb el govern de Terrassa, suprimirà part de l'exempció de l'impost | L'acord podria comptar també amb el suport de TeC i ERC

Sergi Ambudio
19 de juliol del 2017
Actualitzat el 20 de juliol a les 9:39h
L'Església haurà de pagar l'Impost sobre Béns Immobles d'aquells edificis de Terrassa que utilitza per realitzar activitats econòmiques. Una proposta del grup municipal de la CUP, pactada amb el govern de Terrassa, suprimirà part de l'exempció de l'impost. L'acord de la Junta de Portaveus s'haurà de ratificar en el ple de demà.

La petició del grup cupaire es basa en una sentència recent del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TSJE), segons la qual l'acord estatal que permet a l'Església estar exempta de pagar l'IBI es pot considerar un "ajut il·legal" per part del govern central. Previsiblement, la proposta vegi la llum verda amb els vots a favor de la CUP –com a partit impulsor- PSC, PDECat. El suport de Terrassa en Comú i Esquerra Republicana encara no està confirmat.

Segons els cupaires, basant-se en dades del mateix consistori, a la ciutat hi ha 3 immobles que podrien ser susceptibles d'haver de pagar l'impost com qualsevol altre. Per aquest motiu, demanen als serveis municipals que els revisin i resolguin si la sentència europea afecta els tres casos.

L'objectiu: major justícia social

La CUP exposa que anul·lar el benefici de l'Església en aquesta branca fiscal i ser un dels primers municipis catalans en fer-ho, juntament amb Badalona, és sinònim d'una "fiscalitat més justa" per a tots els ciutadans. "L'Ajuntament de Terrassa ha de fer una aposta clara per aconseguir una major justícia social", reclama el grup municipal.