Educació i Habitatge, prioritats d'ERC-MES al ple de juliol

Els republicans portaran a debat dues propostes que van quedar pendents al ple de juny

Redacció
20 de juliol del 2017
El grup municipal d’ERC-MES encara el darrer ple del curs polític amb la voluntat d’aprovar el que consideren dues propostes claus per al futur de la ciutat: prioritzar l'educació i lluitar contra l'especulació immobiliària.
                                                        
Amb la votació de la municipalització de l'aigua posposada fins al setembre, el ple de juliol esdevindrà continuació i concreció de tots aquells temes que, per temps, no van poder ser abordats al ple del mes de juny. Des del grup municipal d’ERC-MES s'ha prioritzat, en aquest sentit, treballar les dues propostes presentades fa un mes per assegurar-ne l'aprovació i desenvolupament futur.
 
En primer terme, la proposta d'ERC-MES per situar l'educació com a àmbit d'actuació prioritària a la ciutat s'ha estat treballant directament amb la regidoria d'Educació intentant trobar el consens respecte a com implementar les mesures que proposa ERC-MES per desenvolupar un projecte educatiu de ciutat i, sobretot, la implementació de les mesures proposades. Entre aquestes mesures destaca l'obertura de tres instituts escola a la ciutat. Una aposta per l'educació pública i de qualitat pensada per donar resposta al problema de la segregació escolar, per donar resposta des de l'àmbit local amb projectes concrets i demanant al Departament d’Ensenyament que s'hi involucri per ajudar a millorar l'educació a la ciutat, revisant els recursos que destina a la ciutat i donant suport a l'escola pública com opció de futur.
 
Quant a l'àmbit de l'habitatge, el ple també recuperarà la proposta per promoure mesures davant l'alça dels preus de lloguer al mercat d'habitatge. Una moció que, tot i no debatre's en l'anterior ple, es va demanar que s'inclogués en la Comissió Política d'Habitatge celebrada aquest mes de juliol per tal de començar a treballar com es pot aprofitar el nou índex de referència del lloguer desenvolupat per la Generalitat a l'àmbit local. La petició es va fer efectiva i permetrà que, abans del debat al plenari, ja s'hagi començat a treballar en algunes de les mesures proposades per, tal  com planteja ERC-MES, es pugui incentivar als arrendataris a situar pisos al mercat de lloguer a Terrassa per sota d'aquest índex, pensat per marcar un preu just d'arrendament.