Cerdanyola incorpora un planetari a la Biblioteca Central

Es tracta d'un element mòbil on s'hi duen a terme diverses activitats

El planetari mòbil
El planetari mòbil | Ajuntament de Cerdanyola
Redacció
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:51h
Fins al 18 de juliol, la Biblioteca Central acull un Planetari Mòbil en el marc del nou programa BiblioLab, que la Diputació de Barcelona ha posat en marxa a la Xarxa de Biblioteques Municipals. L'element permet conèixer els misteris del cosmos i aprendre a diferenciar les estrelles dels planetes, reconèixer les diferents constel·lacions o veure com canvia el cel cada nit. En la seva estada, són tres les projeccions que es fan a dins el planetari:

La nena que caminava a l'inrevés (públic infantil i primària): mostra les formes de la lluna, algunes constel·lacions, les marees, la il·luminació de la ciutat i els efectes de la contaminació lumínica en els animals.

El cel de les estacions (públic primària i ESO): nocions d'astronomia bàsica com ara el firmament de cadascuna de les estacions.

Un viatge a la biodiversitat (públic ESO i batxillerat): La projecció mostra la gran diversitat biològica que existeix al món microscòpic.

El planetari mòbil forma part del programa BiblioLab que recull més de 300 activitats repartides per les 90 biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals. El BiblioLab és una aposta de la Diputació de Barcelona per una evolució en el model de les biblioteques públiques, que posa l’accent en l’accés al coneixement a través de l’experimentació i les metodologies innovadores i creatives en un entorn de col·laboració obert a la ciutadania.

Amb el model BiblioLab, les biblioteques passen a ser espais de cocreació i coinnovació i els usuaris, no només receptors sinó també protagonistes. En el cas de Cerdanyola i emmarcat en aquest programa, es desenvoluparan activitats relacionades amb la ciència i la robòtica.