Les egarenques van caure a la final contra el Sant Andreu

L'equip juvenil femení del CN Terrassa, amb la medalla de plata.
L'equip juvenil femení del CN Terrassa, amb la medalla de plata. | CN Terrassa
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 8:01h
El juvenil femení de waterpolo del CN Terrassa va penjar-se la medalla de plata en la fase final del Campionat de Catalunya que va acollir el club el cap de setmana.

El conjunt entrenat per Xavi Pérez va aconseguir el passi a la final després de batre en les semifinals de dissabte el CN Rubí en un matx agònic que es va decidir en la tanda de penals. Les egarenques van signar una arrencada convincent que va reflectir-se en el marcador amb un parcial de 3 a 0, obra d’Andrea Palomares, Adriana Alcaraz i Olga Descalzi. El CN Terrassa va saber conservar el marge fins al descans. Descalzi, de penal, va ampliar la diferència a l’inici del segon quart, diana que va replicar el Rubí amb un parcial de 0 a 2. Cristina Cantero va anotar el 5 a 2 amb què es va arribar a l’equador.

A la represa, les rubinenques van ficar-se de ple en la lluita per la victòria en un tercer període boig que es va saldar amb un parcial de 2 a 5. Després que Descalzi anotés el 6 a 2 novament de penal, les visitants van encadenar un parcial contundent de 0 a 4. Els gols de Júlia Rodríguez, per part local, i de Soriano, per part del Rubí, van mantenir l’equilibri (7-7). La igualtat va romandre en un darrer quart molt emocionant. A només setze segons del final, Soriano va situar les visitants per davant, però, en l’acció següent, Adriana Alcaraz va marcar el 9 a 9 que portava el partit a la tanda de penals. El CN Terrassa va mostrar-se més encertat des de la línia de cinc metres i va classificar-se per a la final en imposar-se per 4 gols a 3.

El Sant Andreu, superior

Les terrassenques van trobar-se a la final amb un Sant Andreu que havia arribat a la lluita pel títol després de desfer-se amb facilitat del CE Mediterrani en semis (15-7). Les andreuenques van exhibir de nou la seva superioritat i van proclamar-se campiones en vèncer per 18 gols a 7 (4-2, 5-2, 3-2 i 6-1).

Les de Xavi Pérez van oposar resistència en el primer quart. Setó va avançar el Sant Andreu amb dues dianes consecutives que van rebre resposta per part d’Aina Pastor. Les de Javier Aznar van ampliar l’escletxa amb un nou parcial de 2 a 0. El CN Terrassa, però, va eixugar el marge amb una diana de Marta Samper sobre la botzina. El partit va trencar-se en el segon període. Tot i els esforços locals, les andreuenques van anar fent forat progressivament i van enfilar l’electrònic fins al 9 a 4 amb què es va arribar al descans.

A la represa, el ritme anotador va minvar. El tercer període va esdevenir més equilibrat i va saldar-se amb un parcial de 3 a 2. Aina Pastor va anotar els dos gols egarencs. El Sant Andreu va certificar el títol en un últim quart demolidor en què va encadenar un parcial de 6 a 1.

El juvenil femení que ha obtingut la plata en el Campionat de Catalunya està integrat per Berta Tomàs, Andrea Palomares, Júlia Rodríguez, Adriana Alcaraz, Cristina Cantero, Marta Samper, Aina Pastor, Marta Vera, Olga Descalzi, Carla Aranda, Berta Posas, Sofia Tamayo, Judit Barbero i Alexandra Serrano. Jordi Busquets exerceix de segon entrenador i Mireia Garcia fa funcions de delegada.