El CN Terrassa, campió de Catalunya juvenil masculí de waterpolo

Equip juvenil masculí del CN Terrassa, campió de Catalunya.
Equip juvenil masculí del CN Terrassa, campió de Catalunya. | CN Terrassa
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:57h
El juvenil masculí de waterpolo del CN Terrassa va proclamar-se brillantment campió de Catalunya en la fase final de la competició que va acollir el club el cap de setmana.

Com en el cas del juvenil femení, el conjunt entrenat per Edu Vera va classificar-se per a la final després d’un xoc de semifinals molt equilibrat contra el CN Barcelona que es va resoldre a la tanda de penals després que acabés en empat a sis. El matx no va començar gens bé per als interessos locals. Els cenebistes van dominar el primer quart i van establir una primera diferència gràcies a les dianes de Valera i Echevarría. Els egarencs van reduir la distància a l’inici del segon període per mitjà d’Óscar Sánchez. El Barcelona, no obstant, va respondre a la perfecció amb un parcial de 0 a 2 que situava un inquietant 1 a 4 al descans.

A la represa, el conjunt d’Edu Vera va redreçar el camí. Bernat Sanahuja, primer, i Ernest Andreu, després, van estrènyer el desavantatge a només un gol (4-3). A tres minuts del final del tercer període, Aguilella va marcar el 5 a 3. El CN Terrassa va culminar la remuntada en un darrer quart excel·lent. Sanahuja va anotar el 5 a 4 i, a dos minuts i mig per al final, Quim Badosa, en home de més, va empatar a cinc. Valera va avançar de nou els cenebistes, però, en l’acció següent, Oriol Rodríguez va marcar el 6 a 6 final. En la tanda de penals, els locals van exhibir més punteria i van segellar el passi a la lluita pel títol per 4 gols a 2.

Victòria contra el Barceloneta

L’equip d’Edu Vera va enfrontar-se en la gran final contra un CN Atlètic-Barceloneta que va arribar al matx decisiu després de golejar el CN Rubí en semifinals (12-1). Els terrassencs van semblar haver après la lliçó del partit contra el Barcelona i van aplanar el camí cap a l’or amb parcial inicial de 3 a 0, amb Albert Soto, Ernesto Pérez i Sanahuja com a artífexs. Els mariners van retallar el marge a través d’Alegre. En el segon quart, el Barceloneta va restablir l’equilibri amb dues dianes de Paul. Els locals, no obstant, van recuperar la iniciativa gràcies a l’encert d’Oriol Rodríguez (4-3).

A la represa, el conjunt d’Edu Vera va excel·lir en l’aspecte defensiu. Va encaixar un únic gol en dos quarts, fet que va esdevenir clau per a la victòria. Sanahuja va anotar el cinquè en un tercer període amb poc bagatge ofensiu. A dos minuts de la conclusió, Sanahuja va repetir i va situar un esperançador 6 a 3. Paul va respondre per part visitant, però Sanahuja, novament, va aparèixer per certificar la victòria a dotze segons de la botzina (7-4). L’egarenc va ser nomenat millor jugador del campionat.

El juvenil masculí que s’ha proclamat campió de Catalunya està format per Adrián Oya, Bernat Sanahuja, Teo Soler, Martí Colet, Óscar Sánchez, David Vijuesca, David Holgado, Ernest Andreu, Ernesto Pérez, Quim Badosa, Oriol Rodríguez, Rafael Prieto, Arnau Fernández, Albert Soto i Arnau Noguera. Dídac Cobacho exerceix de segon entrenador i Carlos Rodríguez fa funcions de delegat.