«Carrer del Torn d'Ofici»: l'ICATER celebra el Dia de la Justícia Gratuïta

Durant aquest dimecres es duran a terme diverses accions per donar a conèixer la funció dels advocats d'ofici

Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:22h
Aquest dimarts, 12 de juliol, es commemora el Dia de la Justícia Gratuïta i de l'Advocat d'Ofici. Per aquest motiu, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa (ICATER), ha organitzat un any més un seguit d'accions per celebrar-lo i reivindicar el paper de l'advocat d'ofici. La commemoració del Dia de la Justícia Gratuïta pretén posar en valor la rellevant figura i rol que desenvolupen els molts advocats que presten el servei de defensa d'ofici per fer valer els drets dels ciutadans amb menys recursos econòmics.

En el marc de la jornada, l'ICATER ha demanat als Ajuntaments de Terrassa, Rubí, Sant Cugat i Vacarisses que el dia 12 es faci una hissada simbòlica de la bandera blava del Torn d'Ofici. També s'ha demanat als Ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat dedicar un carrer al Torn d'Ofici. 

A més, durant el dia, diversos advocats aniran als Jutjats de Terrassa i a la delegació de Rubí per informar els ciutadans de què és el Servei d'Orientació Jurídica i quina és la funció de l'advocat d'ofici.

En l'àmbit institucional, l'ICATER lliurarà el Diploma d’Advocat d’Ofici distingit per setè any consecutiu. Enguany, Glòria Ortega Puente rebrà el diploma commemoratiu d’aquesta diada, en reconeixement de la seva tasca. 

Finalment, hi haurà una sessió de Running jurídic per la Justícia Gratuïta. La Comissió Lúdico-esportiva i els runners jurídics ICATER, que surten habitualment els dimecres, el mateix Dia de la Justícia Gratuïta faran un recorregut especial amb la samarreta "D'ofici, advocat". El recorregut per la ciutat és d’entre 5 i 6 km i començarà a les 20:35 h a l’Ajuntament de Terrassa.