Creu Roja obre un dispositiu d'acollida per a 16 persones refugiades a Terrassa

Els refugiats s'allotjaran en quatre pisos compartits a diferents zones de la ciutat

Refugiats a Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia.
Refugiats a Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia. | Sergi Cámara
Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:36h
La Creu Roja, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, obre setze places d’acollida a persones refugiades que podran provenir de camps de refugiats o persones que han sol·licitat asil al territori nacional. Els refugiats s’allotjaran en quatre pisos compartits a diferents zones de la ciutat.
 
La institució humanitària prestarà a aquestes persones atenció psicològica i primera assistència sòcio-sanitària necessàries perquè puguin començar el procés d’acollida amb normalitat. Des del primer moment, la Creu Roja realitzarà una actuació individualitzada per estudiar cada situació i oferir ajuda de forma personalitzada.
 
El paper del voluntariat serà bàsic en aquesta fase d’acollida i la posterior integració i, per tant, la institució humanitària té previst incorporar persones voluntàries a aquest programa, pel que ofereix una sessió informativa el proper 11 de juliol, a les 17h, a la seva seu (carrer de Fra Bonaventura Gran, 10).
 
L’acollida temporal, clau en el procés d’integració
 
A partir de l’obertura del recurs i durant els propers 6 mesos, temps de durada aproximat de l’acollida temporal,  el personal tècnic i el voluntariat de la Creu Roja que acompanyarà els refugiats arribats a Terrassa treballarà, en primer terme, els aspectes psicològics i l’assistència immediata a les primeres necessitats però també altres qüestions com l’accés a l’atenció sanitària a través del CAP, els recursos educatius i socials que ofereix el municipi i l’aprenentatge de la llengua, entre d’altres.
 
Les persones arribades a Terrassa, s’uneixen als grups de refugiats acollits per la Creu Roja en diversos equipaments distribuïts arreu del territori a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Sant Feliu del Llobregat, Granollers i Berga. En total, 198 persones les atén la institució humanitària en la primera fase d’acollida.
 
Aquesta actuació s'emmarca dins del Programa Estatal d'Atenció a Sol·licitants d'Asil i Persones Refugiades, del qual Creu Roja és una de les entitats gestores des de fa més de 30 anys arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol.
 
Per garantir l'acollida i la integració de la població refugiada a Catalunya, la Creu Roja es coordina amb diferents administracions públiques. A Terrassa, aquesta coordinació es desenvolupa amb els diferents serveis de l’Ajuntament de Terrassa.