Vodafone assegura que oferirà «plena» cobertura 4G a les estacions de FGC de Terrassa

La previsió és que estigui disponible a finals d'any

Redacció
10 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:19h
Vodafone ha invertit en els últims tres anys més de 300 milions d'euros a Catalunya per ampliar la seva xarxa mòbil i gestionar el creixement del trànsit de dades. Així ho ha explicat el director territorial de Vodafone a Catalunya, Albert Buxadé, que ha detallat que les majors inversions es van realitzar en els anys fiscals 2015 i 2016, acompanyat del director de comunicació de la companyia, Pepe Romero, i de la responsable de xarxa a Catalunya, Gloria Fortuño.

Per garantir la plena qualitat del servei, Vodafone ha ampliat la cobertura 4G fins a arribar 749 municipis catalans el 2017 (40 més que en 2016) i 310 platges (60 més), a més d'estendre fins a 262 localitats la xarxa 4G+ (35 més que en 2016). També està actualitzant els seus serveis amb velocitats de fins el 700 megaoctets per segon (Mbps) en descàrrega, disponibles a partir d'octubre, a les zones més cèntriques de Barcelona.

La responsable de xarxa a Catalunya ha mantingut que a final d'aquest any la cobertura 4G de Vodafone en les línies 1,2,3 i 9 del Metro de Barcelona serà "plena". Aquestes mateixes actuacions es duran a terme en les infraestructures dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en particular en les estacions de Terrassa i Sabadell, i en esdeveniments amb gran afluència de públic.

​Buxadé ha assegurat que amb aquestes inversions i amb els plans actuals, "Vodafone està preparada per gestionar més del doble del trànsit de dades actual", encara que no ha proporcionat cap xifra concreta de creixement del trànsit de dades.

Ha anunciat que Vodafone està reforçant la cobertura de la seva xarxa mòbil per atendre el "previsible creixement rècord del trànsit de dades" aquest estiu i poder garantir, així, les navegacions dels clients i dels turistes, que optaran per deixar d'usar xarxes wifi i gastar les seves pròpies dades mòbils.

L'eliminació del Roaming en la UE aquest any, el fort augment dels volums de dades mensuals disponibles per als clients de l'empresa i l'ús sense restriccions de les aplicacions de missatgeria amb l'engegada de nous serveis propis, han contribuït a aquest creixement del trànsit de dades previst.

D'altra banda, Vodafone ha llançat comercialment 4,5G, combinant funcionalitats avançades de 4G i avançant la disponibilitat de Massive MIMO, un dels motors de 5G. Així, Buxadé ha afirmat que amb aquesta nova tecnologia s'augmenten tant les velocitats de descàrrega com la capacitat de la xarxa.