L'artista terrassenca Anna Taratiel posa color a una paret mitgera de Bilbao

Es tracta d'un mural de gran format a la plaça dels Tres Pilars de Bilbao la Vella

El mural d'Anna Taratiel a Bilbao la Vieja.
El mural d'Anna Taratiel a Bilbao la Vieja. | Aj. Bilbao
Redacció
08 de juliol del 2017
L'artista terrassenca Anna Taratiel ha estat l'escollida per realitzar una obra d'intervenció urbana, un mural de grans dimensions, a l'àrea de Bilbao La Vieja de la ciutat biscaïna. L'obra es situa en una façana del número 1 de Hiru Zutabe Plaza, la plaça dels Tres Pilars.

La nova obra s'afegeix a la vintena que decoren les façanes del barri - recollides en un catàleg - i signades per artistes com Zoer i Velvet, Aryz, Dalt33 o Sixe Paredes, artistes de fama internacional amb murals per tot el món, en una iniciativa que s'emmarca dins el programa "BLV-ART" i que forma part del pla especial que aposta per la cultura com un dels elements dinamitzadors per al desenvolupament i la rehabilitació integral d'aquests barris, en una proposta similar a la què ERC va presentar a Terrassa el passat mes de novembre.

Aquest projecte artístic s'emmarca dins del que genèricament es diu art públic mural, és a dir, intervencions i processos que desenvolupen un concepte o projecte artístic, preferentment, en un context públic i obert. Aquest nova obra ocupa la posterior d'un edifici ubicat al número 1 de la Plaça dels Tres Pilars, i igual que les obres d'edicions anteriors, ja forma part de la col·lecció que es pot veure en aquesta zona i que s'ha convertit en un reclam cultural d'avantguarda per als que visiten el barri. El mural de grans dimensions s'estén sobre una paret de 300 metres quadrats i té 20 metres d'alt.

Anna Taratiel (Terrassa, 1982) va iniciar els seus contactes amb el món de l'art a través del grafit amb el nom artístic d'OVNI. Estudia disseny gràfic al Vapor Universitari de Terrassa i es diploma en tècniques murals a la Llotja de Barcelona. La seva obra evoca paisatges interns i planteja reflexions metafòriques sobre l'entorn, expressats mitjançant l'abstracció geomètrica, provocant emocions i prement la percepció de l'espectador a través de la intensa relació -compositiva, conceptual, tècnica-que manté amb l'espai i el color.

Encara que també realitza treball en estudi, és una figura internacional de l'art urbà, que des de 2006 ha signat una vintena de projectes murals per tota Europa i fins i tot, al Brasil. L'artista té una visió d'integració paisatgística i urbanística, partint d'un treball geomètric que, respectant la pròpia edificació de l'immoble i jugant amb ella, aconsegueix introduir-se delicadament a l'skyline de la ciutat.

Aquest mural i els realitzats en els últims anys dins el programa BLV-aRT han comptat com a comissari amb Sergio García Bayón, de SC Galery, galeria d'art contemporani i representació d'artistes contemporanis, fundada pel propi Bayón en 2008 al carrer Corts de Bilbao.
 

La regidora de Cultura de Bilbao, Nekane Alonso, i el comissari de l'obra, Sergio García Bayon, davant del mural. Foto: Aj. Bilbao