La gent gran té un nou espai a Terrassa per exposar el seu art

Es vol fomentar el reconeixement de la creativitat d'aquest col·lectiu

Nou espai artístic a Els Telers.
Nou espai artístic a Els Telers. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
09 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:10h
L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Promoció de la Gent Gran, ha obert un nou espai d’exposició artística al complex municipal Els Telers adreçat específicament a persones grans amb inquietuds artístiques. L’objectiu és donar a conèixer i posar en valor obres d’art de persones grans de la ciutat per tal de fomentar el reconeixement de la creativitat d’aquest col·lectiu. Per a accedir a aquest espai expositiu cal ser major de 60 anys i resident a Terrassa.
 
El nou espai s’ha creat al restaurant de l’equipament, utilitzant dues parets que sumen 14’5 metres linials, que s’han equipat amb guies i penjadors. La iniciativa va arrencar com a prova pilot el passat abril, amb una exposició de pintura a l’oli de Montserrat Martínez Cabanyes, de 81 anys, i posteriorment s’ha pogut veure una mostra a càrrec de Josep Juanico Bou, de 77 anys,  formada per 24 obres realitzades amb tinta xina de colors aplicada amb escuradents. Arran l’èxit de les primeres exposicions, el servei ha decidit consolidar aquest espai.

Actualment es pot veure una sèrie de fotografies d’Enric Prat Balaguer, de 68 anys, fetes en un viatge per la ruta de la seda. L’exposició es podrà visitar durant els mesos de juliol i agost. Adjuntem imatges de la mostra i de l’acte d’inauguració, que va tenir lloc el passat 5 de juliol. Pel setembre ja està programada una mostra pictòrica de paisatges de Terrassa a càrrec de Pere Nuñez Bruna, de 89 anys.
 
A banda de poder visitar les exposicions durant l’horari d’obertura del restaurant (de dilluns a divendres de 9 a 20h i dissabtes de 9:30 a 16:30h), el servei de Gent Gran organitza visites guiades amb els comentaris dels artistes. A aquestes sessions hi han participat fins al moment 28 persones.