Ciutadans vol que Terrassa dediqui un espai públic a «Ciutadans de Catalunya»

Seria, segons diuen des del partit, un homenatge al President Josep Tarradellas amb la famosa frase que va pronunciar fa 40 anys

Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:43h
Tarradellas, el dia que fou investit president de la Generalitat.
Tarradellas, el dia que fou investit president de la Generalitat. | Arxiu ND/MHC
El grup municipal de Ciutadans (Cs) de Terrassa vol que un espai públic de la ciutat rebi el nom de "Ciutadans de Catalunya". Així ho han comunicat els seus responsables, que han afirmat que en la pròxima Junta de Portaveus proposaran formalment l'acord. No es tracta, diuen, d'una referència al seu partit, sinó d'un homenatge al president Josep Tarradellas.

Javier González, portaveu de Cs a Terrassa, explica que volen retre homenatge a qui va ser President de la Generalitat, Josep Tarradellas, nomenant a un espai públic de Terrassa amb la famosa frase "Ciutadans de Catalunya", coincidint amb el 40è aniversari de la tornada del President després dels seus anys d'exili a França. "Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí!", va exclamar el 23 d'octubre de 1977.

L'edil de Cs Terrassa ha manifestat que "el President Tarradellas va contribuir a la causa del progrés de Terrassa, de Catalunya i Espanya". González ha afegit que el president Tarradellas "va aportar idees de com progressar sense que cap quedés exclòs en una Catalunya construïda amb l'esforç d'un poble amb arrels catalanes i espanyoles". Per tot això, argumenten, va resultar cèlebre la seva frase "Ciutadans de Catalunya" en la qual es recollia l'esperit de la seva tornada.