El grup Janua Caeli obre un nou cicle de concerts al Kau de les Fades

Els divendres a les deu de la nit la música torna al parc de Vallparadís

El grup Janua Caeli.
El grup Janua Caeli. | Cedida
Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:49h
El grup Janua Caeli obre aquest divendres 7 un nou cicle de concerts al Kau de les Fades, al parc de Vallparadís (torrent Monné). Els concerts tindran lloc tots els divendres fins el 4 d'agost a les 22h i són gratuïts. El primer dels cinc concerts a la fresca el protagonitzarà el grup terrassenc Janua Caeli.

El nou cicle de concerts inclou diversos gèneres (pop, folk, flamenc, jazz manouche...). Tots els grups són terrassencs excepte Lorien, que visiten per primer cop Terrassa en un moment de màxima creativitat del grup. 

El projecte inicial de Janua Caeli neix a finals de 2014 de la mà del músic Pep "Bajístico" (baix i veus), músic que ha participat en multitud de projectes musicals a Terrassa durant els darrers 30 anys. Immeditament, s'uneixen al projecte Jordi Lapsus Guitar (guitarra elèctrica i veus) i Lluís Gibert "Mr. 25" (bateria). La reunió no els venia de nou ja que durant els anys vuitanta s'anomenàven "Lo trio de la benzina" per les rutes que feien plegats.

Pep "Bajístico" i Jordi Lapsus Guitar han col·laborat sempre junts i van formar part de grups com Roure, Orcau Temps, T. Creck o Las oscuras golondrinas. Pep "Bajístico" per la seva part, va engegar projectes com Amanita Muscaria (el grup més significatiu i més prolífic).

Jordi Lapsus Guitar acumula una llarga trajectòria i diversos projectes antics i actuals. Va formar part de Lo Dracma Than i Els Beis, entre d'altres. Actualment, dirigeix el seu propi projecte -JLG Project- des de 2010 i amb un treball "Contrallums" a la butxaca, enregistrat íntegrament per ell mateix.

El món de Janua Caeli

Les influències de Janua Caeli van des del folk-rock britànic (Steeleye Span, Fairport Convention) fins al country-bluegrass amerià (Ricky Skaggs, Alison Kraus) passant pel blues-rock (Hot Tuna).

També facturen cançons pròpies en una línia Rhythm and blues i funk. Totes les seves composicions respiren espiritualitat i psicodèlia, aspectes que també queden reflectits a les lletres de les seves cançons.

Fins al moment, el grup ha fet una vintena de concerts, entre ells al Voilà de Manresa, i ha enregistrat 4 cançons a Magneti Studio de Terrassa, durant el 2016, sota la direcció tècnica de Marc Ribera.