El terrassenc Lluís Puig, nou conseller de Cultura

El director general de Cultura Popular substitueix Santi Vila

Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat el 05 de juliol a les 18:30h
Lluís Puig, nou conseller de Cultura
Lluís Puig, nou conseller de Cultura | Adrià Costa
Lluís Puig, fins ara director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, serà el nou conseller de Cultura en substitució de Santi Vila, que ha passat a ocupar la cartera d'Empresa i Universitats després de la destitució fulminant de Jordi Baiget per haver posat en dubte la viabilitat del referèndum.

Puig, nascut el 1959 a Terrassa, té estudis musicals, de dansa, producció audiovisual i d'Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya i ha exercit com a director artístic del Mercat de Música Viva de Vic i director de la Fira Mediterrània de Manresa. Va rebre el Premi Nacional de Dansa el 1984. Va ser promogut per al càrrec a principis de l'any 2011, coincidint amb l'arribada de CiU al Govern.

A nivell de ciutat, Puig ha estat fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques. Ha estat sardanista, dansaire i director de diversos esbarts, i havia format part del grup de folk Ministrils del Raval. També és membre de la Banda de Matadepera, on toca el saxo alt des de fa un parell de temporades, i va recuperar el Ball de l'Arbre de la mateixa població, juntament amb Carles Llongueras, a les Festes de Sant Sebastià.