Què podem fer el dilluns de Festa Major a Terrassa?

La Festa Major infantil, la baixada d'Andròmines o la cursa de cambrers, tres de les activitats més destacades

La Baixada d'Andròmines, un clàssic (modern) de la Festa Major de Terrassa
La Baixada d'Andròmines, un clàssic (modern) de la Festa Major de Terrassa | Cristóbal Castro/Arxiu ND
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 4:18h
El dilluns de Festa Major de Terrassa, dia festiu pels que treballen a la ciutat – i, és clar, pels infants que van als casals d’estiu – és el gran dia de la Festa Major Infantil. El parc de Vallparadís s’omplirà, al llarg de tot el dia, de tallers, espectacles i activitats de tot tipus per als més petits. Des de dos quarts de deu, amb la xocolatada, fins les set de la tarda, amb el final de festa, els menuts podran gaudir d’una vintena d’activitats.
 
Una de les novetats, però, és la Cercavila Infantil. Les colles infantils de cultura popular sortiran al carrer a lluir-se en el que és el seu dia. Els Geganters, el Drac Infantil, la Cuca Japonesa, els Castellers de Terrassa, el Bitxo del Torrent Mitger, l’Esbart EgarencDrac Infantil de Terrassa, la Cuca Japonesa, Castellers de Terrassa, Bitxo del Torrent Mitger, l’Esbart Egarenc, els Minyons de Terrassa, els Bastoners de Terrassa, la Colla Jove Diables de Sant Llorenç i la colla de diables Balrogs sortiran a les cinc de la tarda de la plaça Vella i desfilaran fins el parc de Vallparadís.
 
Aquest quart dia de festa també porta propostes que, tot i portar pocs anys al programa, ja s’han convertit gairebé en tradició. És el cas de la sempre esbojarrada baixada d’andròmines, que sortirà a les sis de la tarda de la plaça Didó. També s’ha convertit en un clàssic del dilluns de Festa Major la cursa de cambreres i cambrers, a dos quarts de set a la rambla d’Ègara, a l’alçada del carrer d’Iscle Soler, o el concurs d’apilar caixes de Coca-Cola, a les vuit al portal de Sant Roc.
 
La cultura popular també té presència als actes de dilluns de Festa Major. El Ball de Serrallonga passejarà pel centre de la ciutat, amb sortida de la plaça de Josep Freixa i Argemí – davant de la Masia Freixa – a dos quarts de set de la tarda. Per la seva banda, a un quart de set, al raval de Montserrat, el Ball de Gitanes de Terrassa i el Ball de Pastorets s’uniran per un espectacle inèdit: una representació molt original de Romeu i Julieta.