Els Minyons de Terrassa fan la seva Festa Major de deu

Els malves carreguen el 3 de 10 més matiner de la història i descarreguen el 2 de 9 i el pilar de 8 | La Colla Jove de Tarragona carreguen el 5 de 9 i els Castellers de Terrassa estrenen els castells de vuit

El 3 de 10 amb folre i manilles carregat dels Minyons de Terrassa a la seva Festa Major.
El 3 de 10 amb folre i manilles carregat dels Minyons de Terrassa a la seva Festa Major. | ACN
02 de juliol del 2017
Actualitzat el 05 de juliol a les 18:04h
Els Minyons de Terrassa han carregat aquest diumenge el 3 de 10 amb folre i manilles més matiner de la història. Els malves l'han acompanyat, a la diada de Festa Major de Terrassa, del 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles. Els Castellers de Terrassa han estrenat el 4 de 8 i la Jove de Tarragona ha carregat el seu primer 5 de 9 amb folre de la temporada.

Després de carregar, a la Vigília, el 5 de 9 amb folre, no estava clar si els Minyons portarien a plaça el 3 de 10 amb folre i manilles. Els malves s'han espolsat els dubtes i l'han portat a la primera ronda. Tot i tremolar, i amb esforç i èpica, els malves l'han aconseguit carregar. Quan la canalla sortia, però, una de les rengles, potser la que havia treballat més, ha acabat cedint entre els quarts i els quints. Una llàstima.

Els malves s'han refet de la caiguda i han descarregat el 2 de 9 amb folre i manilles a la segona ronda, el primer castell de gamma extra que descarreguen aquest any. Tot i els nervis, els egarencs han tirat de bagatge per descarregar-lo davant l'eufòria de tot el raval de Montserrat. Els malves han continuat amb un 4 de 9 amb folre que encara no havien descarregat aquest any i ho han fet sense problemes, abans que es confirmés el que havia estat mig rumor, mig clam: el pilar de 8. Les manilles i els quarts han treballat de valent per anotar-se, també, l'espadat, que completa la millor Festa Major de la història dels malves.

Els Castellers de Terrassa han començat la seva diada amb el gran objectiu del dia: el 4 de 8. Els blauturquesa han descarregat el primer carro gros amb molta solvència, amb un bon domini de l'estructura. 

A la segona ronda, els Castellers també han estrenat el 2 de 7. La torre ha pujat sense cap complicació, i només ha patit alguna petita rebrincada a la baixada. Els blauturquesa han acabat amb un 7 de 7 ben executat abans de tancar amb dos pilars de cinc, un dels quals al balcó.

La convidada al Raval ha estat la Jove de Tarragona. Els tarragonins han triat el 3 de 9 amb folre com a castell de sortida, una construcció que se'ls ha estirat a nivell de terços i quarts i que ha tremolat fins la descarregada, però que no ha fet patir els de la camisa lila.

La gran aposta dels tarragonins ha arribat a la segona ronda amb el 5 de 9 amb folre. Els liles l'han pujat nerviós i bellugat, sobretot al tres, però l'han sabut defensar. Tot i això, i quan semblava que podrien controlar-lo, l'estructura ha acabat cedint a la sortida de la canalla. El 4 de 9 amb folre ha estat l'últim castell dels liles, que tot i desquadrar-se als pisos superiors ha estat el més ben executat dels tres que han fet. Cinc pilars de cinc han posat punt i final a la diada dels liles.
 
5 de 9 de la Jove de Tarragona. Foto: Joaquim Albalate
 
Castellers de Terrassa: 4de8, 2de7, 7de7, P5, P5bal
Minyons de Terrassa: 3de10fm(c), 2de9fm, 4de9f, P8fm, P5bal
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de9f, 5de9f(c), 4de9f, 5P5