Els Minyons carreguen el 5 de 9 amb folre a la Vigília de Festa Major

Els malves han carregat el primer castell de Gamma Extra de la temporada | Tres castells de la gamma alta de set dels Castellers

El 5 de 9 carregat dels Minyons.
El 5 de 9 carregat dels Minyons. | MdT
02 de juliol del 2017
Actualitzat a les 4:22h
A falta del que pugui passar aquest diumenge amb el 3 de 10 amb folre i manilles que els Minyons volen portar al Raval de Montserrat, la Festa Major de Terrassa ja es pot considerar històrica a nivell casteller.

Els malves han carregat el 5 de 9 amb folre a l'actuació de vigília, una construcció de Gamma Extra que no s'havia fet mai a la Festa Major fora de la diada principal de diumenge.

Tot i que estava previst que el portessin diumenge, una baixa per la diada principal ha fet que l'avancessin a la vigília. Després d'un 3 de 9 amb folre lleuger a la primera ronda, i d'un peu desmuntat, el castell ha pujat nerviós, potser massa, tot i que s'ha aguantat bé fins la passada de la canalla. Tot i això, quan els dosos ja eren pràcticament a baix, l'encaix entre folre i terços no ha aguantat més i ha cedit. 

Els Minyons han continuat amb el programa previst, amb el 2 de 8 amb folre que volen pujar un pis aquest diumenge, i amb un pilar de cinc i quatre de quatre. La caiguda no ha deixat més que algunes contusions, però caldrà veure si afecta els plans dels malves per diumenge.

Per la seva banda, els Castellers de Terrassa han completat una bona actuació amb tres castells de la gamma alta de set: el 7 de 7, el 4 de 7 amb pilar i el 5 de 7. Els objectius dels Castellers passen, aquest diumenge, pel 4 de 8 i el 2 de 7, dos construccions que encara no han portat a plaça aquesta temporada.