Els actes del dissabte de Festa Major que no et pots perdre

Cultura popular, música, esports i patrimoni, entre les propostes més destacades del programa

01 de juliol del 2017
David Bustamante actua aquesta nit al Parc dels Catalans.
David Bustamante actua aquesta nit al Parc dels Catalans. | David Bustamante
La Festa Major encara el seu segon dia. Després que la cultura popular, amb l'obertura de la festa i el Raval Infernal, agafessin ahir el protagonisme, els actes tradicionals continuen marcant l'agenda, especialment a la tarda.

La Cercavila de Festa Major, a partir de les sis de la tarda, reunirà una xifra rècord d'entitats de cultura popular i tradicional catalana: fins a 31 grups desfilaran pel centre de la ciutat, amb sortida del raval de Montserrat i arribada a la plaça Vella. Quan acabi la cercavila, hi haurà els castells de vigília. Una actuació que podria ser espectacular perquè, tot i que faltaria saber si seran prou camises a plaça, els Minyons de Terrassa podrien portar-hi el 5 de 9 amb folre. 

I, un cop acabats els castells, els amants del foc tornen a tenir una cita amb el Correfoc, que cremarà des de la plaça del Comte Guifré, al Vapor Gran, fins la del Progrés, a partir de les onze de la nit i amb la presència de dotze grups de foc de la ciutat. A més, aquest any, precisament a la plaça del Progrés, hi ha una altra novetat: el Ball de Gralles de Festa Major, una nova opció de música popular i tradicional que reunirà, a partir de la una de la matinada, dos grups.

Parlant de ball, una altra tradició és la del Ball de Festa Major. La traca, a les dotze de la nit, donarà el tret de sortida a una sessió que, aquest any, tindrà l'Orquestra Meravella com a mestra de cerimònies.

Tot i això, la nit de dissabte serà, segurament, la més destacada pel que fa als concerts. A dos quarts d'onze de la nit, Los Manolos actuen a la plaça Nova. Dues hores més tard, qui actuarà serà David Bustamante, al parc dels Catalans. I encara més tard, a la 1.40 hores, Los Chichos seran al Jove, al sud del Parc de Vallparadís.

També hi haurà el grup basc WAS, a l'Espai Vapor, i la Festa Major Popular i Alternativa a la plaça de Lluís Companys, entre moltes altres propostes musicals.

Amb tot plegat, però, el programa ve farcit d'altres actes. Molts són esportius: en destaquen, per exemple, la Pedalada Popular, a les deu del matí, i la Pedalada nocturna, a les nou del vespre, així com la Cursa Popular que començarà a les vuit del vespre.

I també serà un dia de portes obertes i de visites guiades a gran part del patrimoni de la ciutat. Entre els equipaments que es podran visitar hi ha la Masia Freixa, la Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa, la Seu d'Ègara, el mNACTEC o l'Hospital del Tòrax, per exemple.