Pere Navarro encapçala un manifest que reclama aturar el referèndum

L'exalcalde de Terrassa, Josep Antoni Duran i Lleida i Jordi Hereu, entre un centenar de signants, asseguren que “atempta contra l'essència mateixa de la pervivència de l'estat de dret”.

Josep Antoni Duran i Lleida amb Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
Josep Antoni Duran i Lleida amb Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat el 30 de juny a les 3:52h
Mentre l'Ajuntament de Terrassa, liderat pel socialista Jordi Ballart, debat sobre el referèndum, l'exalcalde Pere Navarro s'ha posicionat clarament en contra. Navarro és una de les cares visibles de l'ofensiva de la tercera via per aturar el referèndum.

Exlíders del PSC i d'Unió encapçalen un manifest que reclama al Govern que suspengui la consulta vinculant prevista per al proper 1 d'octubre en un text avançat per El Periódico.

Josep Antoni Duran i Lleida, Jordi Hereu i Pere Navarro –vinculats a l'entitat Portes Obertes al Catalanisme- són alguns del centenar de signants d'un text que assegura que el referèndum “atempta contra l'essència mateixa de la pervivència de l'estat de dret” i no compleix els “requisits imprescindibles perquè sigui democràticament homologable”. També demanen a l'executiu de Rajoy que dialogui per buscar “solucions positives” per a la relació entre Catalunya i l'EStat.

Entre els signants també hi ha Carlos Losada, exdirector d'ESADA i impulsor d'Units per Avançar –el partit que vol succeir UDC-, la catedràtica de la UAB Victoria Camps, l'exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay, l'exeurodiputat de CiU Carles Gasòliba i Josep Miró i Ardèvol, impulsor de l'organització ultracatòlica E-cristians.