Terrassa tindrà un pregó alternatiu de Festa Major amb humor i reivindicació

La Xemeneia farà un acte a la plaça de la Torre del Palau una hora abans de l'inici institucional de la festa

Detall del cartell del pregó alternatiu de La Xemeneia.
Detall del cartell del pregó alternatiu de La Xemeneia. | LX
Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:25h
Terrassa tornarà a comptar amb un pregó alternatiu de Festa Major. Serà el mateix divendres, una estona abans de l'inici institucional de la festa, a la plaça de la Torre del Palau: concretament, a les set de la tarda, i organitzat per La Xemeneia.

La intenció de l'entitat, però, no és contraprogramar l'acte protocolari d'inici de la festa, sinó aportar un punt de vista diferent al del pregó institucional, incorporant els que volen fer arribar la seva veu i les seves idees a la ciutadania.

La Xemeneia encara no ha desvelat la identitat del pregoner, que vol que sigui sorpresa, tot i que ha avançat que no és membre de l'entitat però sí que l'han triat "per tenir un clar sentiment de pertinença a la ciutat i unes inquietuds culturals molt fortes". El pregoner misteriós ha avançat que farà un pregó "desenfadat, amb sentit de l'humor, i crític políticament i institucional".

De fet, el sentit de l'humor està present des de la mateixa imatge que han fet servir per promocionar l'acte, amb una versió - homenatge, en diuen - del cartell oficial de la Festa Major en què, en comptes del Drac i el Gegant Nou, hi apareixen l'Àliga i el regidor de Cultura, Jordi Flores, per "la representativitat i la importància que han adquirit ambdós darrerament dins de la cultura popular i tradicional de la nostra ciutat, ja sigui per bé o per mal".

Així doncs, caldrà esperar al divendres, 30 de juny a les set de la tarda, per veure quines sorpreses té preparades el pregoner alternatiu per la ciutadania de Terrassa.