L'esquerra alternativa celebrarà la Festa Major Popular a la plaça de Lluís Companys

La festa inclourà activitats infantils, un dinar, xerrades polítiques i socials i concerts, tot plegat aquest dissabte | Vol omplir l'espai del "Jove, tu també pots" més combatiu de fa uns anys

Organitzadors de la Festa Major Popular i Alternativa de Terrassa, a la plaça de Lluís Companys.
Organitzadors de la Festa Major Popular i Alternativa de Terrassa, a la plaça de Lluís Companys. | J.A.
29 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:59h
La plaça Lluís Companys acollirà, aquest dissabte 1 de juliol, la Festa Major Popular i Alternativa de Terrassa. Es tracta d'un espai recuperat - ja es va presentar el 2013, sense continuitat - que vol omplir un buit reivindicatiu a la festa terrassenca sota el lema "Festa sí, lluita també". Ho farà amb una desena d'actes i vuit concerts.

Entre els organitzadors hi ha el Kasalet, el Casal Popular Atzur, Arran i Rudes Rebels, amb el suport de la CGT, Solidaritat Antirepressiva i la CUP, entre d'altres. Segons ha explicat un portaveu, "és una festa autogestionada realitzada des dels col·lectius de la ciutat", que vol recuperar l'ambient alternatiu i reivindicatiu que tenia el "Jove, tu també pots..." de fa uns anys.

"Amb els diversos canvis els col·lectius es van anar allunyant de la Festa Major institucional, i ara el Jove és una festa sense contingut crític", assenyalen des de l'organització. Aquest esperit combatiu es veu en el fet que els beneficis aniran destinats a lluites com la del Kasalet, que té una amenaça de desallotjament, o l'Atzur, que aviat celebrarà el seu cinquè aniversari.

La festa començarà dissabte al matí, amb activitats infantils com un taller de malabars a càrrec del Tub d'Assaig, un espectacle de màgia i clown i la representació del conte "El Cirerer", escrit per Alba Garcia i interpretat per Crisspeta.

Al migdia serà el torn del vermut i del "migdia combatiu", amb dues xerrades: una, de les treballadores d'Emergia sobre explotació laboral, i l'altra, del col·lectiu "27 i més", sobre la lluita i la repressió a la UAB. Després, sobre dos quarts de tres, hi haurà un dinar solidari.

Finalment, a partir de la tarda, serà el torn dels concerts. La sobretaula estarà amenitzada pels cantautors Juanito Pikete i Mateolika, i a partir de les vuit del vespre, s'aniran succeïnt els grups Markus FM (Rap, Terrassa), Crash Bones (Hard Rock, Rubí), Zitriko (Hard Rock'n'Roll, Terrassa), Joder ke Bien (Punk, Terrassa), Penkas (Punk Rock, Terrassa) i Batec (Punk Rock Vallès-Ponent).

Protocol contra agressions sexistes i col·laboració institucional

La Festa Major Popular i Alternativa ha elaborat un protocol contra les possibles agressions sexistes que s'hi puguin produir, amb la col·laboració de Rudes Rebels, Quart Creixent, Guerrilla dels Cossos i Arran. Hi haurà una carpa amb dues activistes identificades amb un braçalet lila perquè qualsevol persona s'hi pugui dirigir.

Els organitzadors també han destacat la bona entesa amb l'Associació de Veïns de Can Boada, que no ha volgut implicar-se en un acte tan carregat políticament però ha mostrat la seva bona disposició a col·laborar. També compten amb el vist-i-plau de l'Ajuntament, que ha otorgat els permisos i ha col·laborat amb les infraestructures, incloent, així, els actes de la Festa Popular i Alternativa al programa oficial.

Tot i això, els activistes han volgut aclarir que hi havia alguns canvis d'última hora, com la supressió de la guerra d'aigua, i també han lamentat que hi aparegui com "Espai popular i reivindicatiu" per motius d'edició.