El terrassenc Sergi Cebrián, cinquè al mundial de Bowhunter

Resultat agredolç de l'arquer terrassenc per la manca de preparació d'una modalitat desconeguda

Sergi Cebrián, al mundial de Bowhunter.
Sergi Cebrián, al mundial de Bowhunter. | SC
Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:19h
L'arquer terrassenc Sergi Cebrián va aconseguir la cinquena posició al World Bowhunter Championship, el campionat del món de simulació de caça, que es va celebrar a Castellina in Chianti, a Itàlia, al llarg de la setmana passada. Més de 1.600 arquers de tot el planeta van participar en una edició marcada per les temperatures, superiors als 35 graus.

Cebrián va fer un bon debut en aquesta competició on no havia estat mai, acompanyat per uns 25 arquers de l'estat espanyol. El Bowhunter és una de les variants més populars del món del tir amb arc, i pretén ser una simulació de la caça.

La competició, disputada al llarg de quatre dies més un de descans, va començar amb el Hunting, la prova més complexa, que consisteix en llançar una fletxa a un objectiu a una distància per determinar, i en què es puntua segons el lloc d'impacte. Cebrián, que no havia pogut preparar bé la prova, va pecar d'inexpert i va errar moltes distàncies, tot i que es va col·locar en vuitena posició a menys de vint punts del líder.

La segona jornada, amb el 3D estàndard, una modalitat que afavoria Cebrián, va permetre-li remuntar fins la cinquena posició, i a la tercera, l'Animal Unmarked va treure el millor de Cebrián, arribant a liderar el seu grup, fins que un desconeixement de la normativa va provocar un triple nul en un dels objectius, fet que el va fer caure a l'última posició del seu grup. L'egarenc no es va rendir i va poder mantenir la cinquena posició.

L'últim dia de competició ja no va permetre, però, que l'arquer pogués pujar més posicions, i, en no haver errors dels altres arquers, Cebrián es va conformar amb aquest cinquè lloc d'una classificació final liderada per l'austríac Harald Niederegeer, l'hongarès Laszlo Kiss i l'italià Diego Sartini.

La sensació de l'arquer, veí de l'Antic Poble de Sant Pere, és que hauria pogut rendir molt més si s'hagués pogut preparar molt millor un format de competició totalment desconegut per ell, i que exigia una preparació més àmplia.

Durant el juliol, Cebrián prepararà el Campionat d'Europa de Camp, que se celebrarà a Hannover. Aquesta és l'especialitat de l'arquer terrassenc, i és en la què ha basat la temporada.