Per a què serveixen les unitats de peu diabètic?

Mútua Terrassa ho explica en la quarta conferència del cicle Dijous de Mútua 2017

Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:04h
La sala d’actes de l’edifici docent de Mútua Terrassa acollirà, el proper dijous 29 de juny a les 18h, la quarta conferència del cicle Dijous de Mútua 2017, la qual abordarà les principals funcionalitats de les unitats de peu diabètic i se centrarà en les particularitats de la de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT). Anirà a càrrec del Dr. Josep Royo, cap del servei de Cirurgia Vascular, el Dr. Josep Torrent, adjunt del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) i la Sra. Teresa Huguet, podòloga de la Unitat de Peu Diabètic de l’HUMT.

Amb una trajectòria de més de 10 anys, la Unitat de Peu Diabètic de l’HUMT aglutina els diferents professionals que participen en el mateix procés clínic amb el propòsit de donar una millor assistència, disminuint el nombre d'amputacions en els pacients diabètics i les seves complicacions físiques i personals.

Així doncs es caracteritza per un treball cooperatiu i multidisciplinar donat que està integrada per professionals de múltiples serveis: COT, Cirurgia Vascular, Endocrinologia, Medicina Interna, Rehabilitació, Cirurgia Plàstica i podòlegs. La voluntat principal de la Unitat és aconseguir disminuir el nombre de pacients diabètics que encara pateixen amputacions a les extremitats inferiors derivades d’aquesta malaltia.

En el decurs de la conferència, els tres ponents -membres de l’esmentada Unitat de Peu Diabètic exposaran les principals línies d’actuació en les quals treballen, parlaran dels objectius més destacats i, en definitiva, contribuiran a donar més visibilitat a aquestes unitats. Es tracta de la quarta conferència del cicle Dijous de Mútua, el qual fa una pausa amb motiu del període estival i es reprendrà al setembre amb una nova conferència sobre les infeccions a la primera infància a càrrec de la Dra. Anna Pizà.