Aigua

En marxa a Terrassa el primer Congrés Internacional d'Aigua i Sostenibilitat

El congrés, que se celebra a l'ESEIAAT, té com a objectius generar un espai de debat i reflexió entorn de l’aigua i de la seva rellevància en l’entorn, el medi ambient i la societat

per Redacció, 26 de juny de 2017 a les 16:15 |
Alfredo Vega, Josep Rull i Antoni Ras, a l'obertura del Congrés. | UPC
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 1r Congrés Internacional d'Aigua i Sostenibilitat, que se celebra aquests dilluns i dimarts a l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeronàutica i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), ja està en marxa.

El regidor d'Aigua de Terrassa, Alfredo Vega, ha donat la benvinguda al congrés, conjuntament amb la participació del vicerector de la UPC, Antoni Ras, i del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.


L'edil ha participat en la taula rodona “Model de transició municipal de la gestió de l’aigua”. En la taula rodona també han participat: Moisès Subirana, representant AMB – Barcelona; Maria Sánchez, representant l’Ajuntament de Valladolid; Amelle Bernard, representant Eau de Paris; i Enric Gornés, representat Aigües d’Arenys. 

Aquesta primera edició duu per títol “Tecnologia i accés a l’aigua” i té com a objectius generar un espai de debat i reflexió entorn de l’aigua i de la seva rellevància en l’entorn, el medi ambient i la societat. El Congrés pretén cobrir quatre línies de recerca relacionades amb l’aigua:

D'una banda, s'hi parla d'aigües i ciència: Aquesta línia recull les experiències cientifico-tècniques més punteres en referència a sistemes de purificació, tractament de residus i anàlisi de l’impacte ambiental.

També s'hi tractarà l'àmbit de la Cooperació i la Sostenibilitat, en què s'analitzaran les investigacions i projectes innovadors en el món de la cooperació així com els sistemes de gestió de l’aigua des de la perspectiva dels Drets Humans


Una altra línia serà l'Aigua i l'Educació, que recollirà les experiències docents o anàlisis de com s’entén l’aigua en entorns educatius.

Per últim es parla de models de Gestió de l'Aigua, una línia que inclou tot allò que faci referència a models de gestió de l'aigua, tenint present tots els aspectes rellevants que cal tenir en compte en processos de transició i els punts forts i febleses que tenen.

L’esdeveniment contarà amb la participació de destacats ponents, presentacions orals, sessions de pòsters i conferències tècniques relacionades amb els temes tractats en el programa científic. Així mateix, el congrés contarà amb un programa social i cultural atractiu.

Els resums del Congrés es publicaran al llibre de resums del Congrés en format electrònic. Així mateix, una selecció dels millors treballs realitzats en les diferents àrees temàtiques seran enviades (prèvia autorització dels autors) a revistes especialitzades amb qui el Congrés està acordant edicions especials.

La organització espera que la iniciativa es consolidi entre tota la comunitat educativa, científica i professional per respondre als reptes que presenta el desenvolupament i el seu impacte en l’entorn i l’aigua.

 

Participació