Sis detinguts a Cerdanyola per traficar amb droga en una associació de cànnabis

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van comissar objectes de l'interior

Operatiu policial a Cerdanyola
Operatiu policial a Cerdanyola | NacióSabadell
Redacció
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:10h
Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones de nacionalitat espanyola i veïns de Cerdanyola del Vallès màxims responsables d'una associació legal de cànnabis a la ciutat que utilitzaven per al tràfic il·lícit de drogues. Així ho informa la policia catalana en un comunicat enviat aquest dilluns en què explica que l'operació, que va avançar NacióSabadell, i que es va dur a terme el passat 21 de juny. Va acabar amb la detenció d'aquestes a 6 persones acusades d'un delicte continuat contra la salut pública.

Lloa agents havien obtingut informació que en aquest local, que comptava amb 5.000 socis, en trava i sortia gent constantment que s'estava poc temps dins d'ell, moment a partir del qual la policia va iniciar la investigació per determinar si era un punt de venda il·legal de drogues. D'aquesta manera, els Mossos van començar a identificar i a registrar diverses persones que entraven i sortien del local amb substàncies i marxaven ràpidament per consumir-les en altres espais o revendre-les.

Amb aquesta informació, el jutjat d'instrucció nº 1 de Cerdanyola va ordenar l'entrada i registre del local, on es van localitzar 32.850 grams de marihuana de diverses classes i 2.150 grams d'haixix, així com balances de precisió i diners en efectiu. Les substàncies estupefaents tenen un valor al mercat il·legal de més de 200.000 euros, mentre que els investigadors també van detectar que l'associació no només es proveïa de marihuana, sinó que disposava d'altres substàncies com l'haixix, adquirides il·lícitament.

Així mateix, els agents van localitzar a 8 persones associades que tenien menys de 21 anys, cosa que incompleix amb els estatuts de creació que prohibeixen l'entrada de menors d'aquesta edat a l'establiment. Els 6 detinguts van passar a disposició judicial el 23 de juny i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs, mentre que l'operació policial continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb aquests fets.