Álvaro Granados, del CN Terrassa, segon a la Samartzidis Cup amb la selecció espanyola

El jugador del club terrassenc va marcar un gol al partit contra Canadà

El waterpolista Álvaro Granados.
El waterpolista Álvaro Granados. | CNT
26 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:55h
La selecció espanyola de waterpolo, amb el jugador del CN Terrassa Álvaro Granados entre els convocats, va assolir la segona posició en la Samartzidis Cup, una competició internacional preparatòria per al Mundial de Budapest que va celebrar-se del 23 al 25 de juny a Atenes (Grècia).

El combinat dirigit per David Martín va debutar amb un empat a cinc contra Montenegro, una de les seleccions de referència a Europa. El partit va arrencar bé per als interessos estatals després que les dianes d’Alberto Munárriz i Alberto Barroso contrarestessin el gol inicial dels balcànics (2-1). El ritme anotador va incrementar-se en un segon quart en què la selecció espanyola va conservar la renda adquirida (4-3). A la represa, Montenegro va empatar, poc abans que Álex Bustos situés de nou Espanya per davant (5-4). En el darrer quart, els de David Martín no van anotar, circumstància que els balcànics van aprofitar per col·locar el 5 a 5 definitiu.

Victòries contra Grècia i Canadà

Espanya va guanyar els dos partits següents contra Grècia i Canadà. El combinat de David Martín va superar els amfitrions per 6 a 4 en matx en què va brillar sobretot en l’aspecte defensiu. La selecció estatal va marxar al descans amb un avantatge mínim (4-3) després que el primer període acabés empatat a dos. A la represa, va ampliar la renda a dos gols, diferència que mantindria fins a la botzina final.

El segon triomf estatal a la Samartzidis Cup va arribar en el tercer partit contra una lluitadora Canadà (9-8). Els de David Martín van signar un inici convincent i, gràcies a una defensa intensa i a transicions ràpides, van tancar el primer quart amb un gol de marge (3-2), escletxa que es va perllongar fins al descans després de l’empat a un gol que va registrar-se en el segon període (4-3). Després de la pausa, els canadencs van reaccionar i van situar un incert empat a sis al final del tercer quart. La igualtat va continuar en un període final en què Espanya va mostrar-se més encertada en els instants finals. Álvaro Granados va marcar un dels gols del combinat estatal.

Derrota final contra Hongria

Espanya va posar el punt i final a la competició amb una derrota contra la potent Hongria (9-7), l’equip més en forma dels quatre als quals va enfrontar-se el combinat de David Martín. La selecció estatal va estar dins del partit durant els tres primers quarts (5-5), però en els darrers vuit minuts els hongaresos van posar una marxa més i van obrir una renda de dos gols que va esdevenir definitiva.